Ga naar hoofdinhoud

Laura Graves en Verdades niet te kloppen

Laura Graves met Verdades Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met grote afstand pakte Laura Graves gisteren haar derde overwinning op rij van dit seizoen met de Florett As-zoon Verdades. Op het Global Dressage Festival in Wellington scoorde de Amerikaanse bijna 80% in de 5* Grand Prix en bleef zo Tinne Vilhelmson met Paridon Magi (v. Don Primero) zes procent voor. In de 5* Grand Prix voor de Special won Olivia LaGoy-Weltz met Lonoir (v. De Noir).

Halverwege de proef lag het percentage van Graves en Verdades rond de 81%. En foutje in de wisselserie om de twee haalde de totaal score omlaag en bracht het eindtotaal op 79.543%. “Ik voelde een soort hop in de tweeërs”, vertelt Graves na afloop, “maar zijn draf was fantastisch.”

Nieuwe kür

Vanavond in de kür op muziek rijdt Laura Graves haar nieuwe kür, het is een proef met een zeer hoge moeilijkheidsgraad.

Last van hitte

Tinne Vilhelmson kon op de Don Primero-zoon Paridon Magi niet overtuigen. De Zweedse vertelde dat het paard duidelijk last had van de hitte. Het paar werd tweede met 73.500%. Ashley Holzer werd met de Deense merrie Havanna 145 (v. Hochadel) derde met 70.913%.

5* GP voor Special naar LaGoy-Weltz

In de 5* Grand Prix voor de Special ging de overwinning naar Olivia LaGoy-Weltz en Lonoir. Het paar liep naar een percentage van 71.957. De Amerikaanse bleef de Spanjaard Juan Matute Guimon met Quantico Ymas (v. Fighting Fit) en Brittany Fraser uit Canada op de Tango-zoon All In een procent voor.

Francis win 3* Grand Prix

Shelly Francis won op Danilo (v. De Niro) overtuigend de 3* Grand Prix voor de Special.

Kijk hier naar de video van de rit van Laura Graves.

Klik hier voor de uitslagen.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook