Ga naar hoofdinhoud

Lischa de Vos: ‘Behoorlijk pittig dingetje’

Op de Subtopwedstrijd in Aalsmeer noteerde Lischa de Vos vandaag met een minimale voorsprong de hoogste score in de Intermédiaire I. Ze reed haar Bretagne (v. OO Seven) naar 65,79%. Het duo werkt aan de overstap naar de Zware Tour. "De piaffe en passage gaan al heel goed maar de eners zijn voor mij een behoorlijk pittig dingetje", vertelt ze.

Het afgelopen jaar verschenen Lischa de Vos en haar elfjarige Bretagne weinig in de ring. “De Subtopwedstrijden zijn best een eindje rijden en door mijn werk in de horeca lukte het vaak niet om dat te combineren. Als we het afgelopen jaar zes wedstrijden gereden hebben is het veel. Daardoor missen we veel routine, dat merk je aan alles. We hadden in de proef heel veel rommeltjes en slordigheidjes en een aantal dingen die beter moeten”, legt de amazone uit.

Grote puinhoop

“De hoge temperatuur vandaag was best pittig, maar Aalsmeer is een fijne accommodatie om te starten. Hoewel er nog genoeg ruimte is voor verbetering, ben ik tevreden over de proef. Afgelopen donderdag reden we in Soest en dat was één grote puinhoop. Daarom ben ik extra blij dat ik vandaag met een fijn gevoel de ring uit kwam.”

Volle zus Parzival

De amazone leste zes jaar bij Sander Marijnissen, waar ze ook op stal staat. Sinds enige tijd traint ze bij Patrick van der Meer. “Het klikt heel goed met Patrick en met m’n andere paard les ik nog steeds bij Patrick.” Dat andere paard is de negenjarige elitemerrie Damanche (v. Zuidenwind) die, net als Bretagne, gefokt werd uit de volle zus van Parzival. Damanche bracht vijf veulens, waarvan er vier bij De Vos werden geboren. “Ze heeft vorige maand heel goed gelukt een veulen van Franklin gebracht, maar ze is zelf zo’n goed paard waardoor ik nu voor de sport heb gekozen.”

Beetje aftasten

De Vos rijdt de meerdaagse wedstrijd Outdoor Zeeland nog in de Lichte Tour en hoopt daarna de overstap naar de Zware Tour te maken. “Zowel voor mij als voor Bretagne is het de eerste keer dus het is nog een beetje aftasten. Ik denk dat ik op proefgerichte clinics eerst een paar keer de Inter A ga rijden en dan bekijk hoe we daar doorheen komen.”

Pakvis en Van Egmond

Met slechts één punt verschil en een eindscore van 65,66% eindigde Miranda Pakvis, stalamazone van Stal Bernoski, als tweede met Zeus (v. Rousseau). Britt van Egmond werd derde. Ze reed het voormalige eventingpaard Zlatan (v. Clint Eastwood) naar 62,50%.

Uitgedunde Prix St. Georges

Door de tropische temperatuur was het deelnemersveld in de Prix St. Georges flink uitgedund. Uiteindelijk kwam slechts een derde van de aangemelde combinaties aan de start. Black Pearl (v. Polansky) van Wendy Fokker leek geen last te hebben van de warmte en liep naar de winnende score van 65,46%. Eline van Egmond en Duvall (v. Sancisco) werden tweede met 65,20%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Joyce van Schaick: ‘Het ging niet zoals we kunnen’
Marleen Glorie met Friese hengst Jurre aan kop ZZ-Zwaar

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.