Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse dressuurpony’s op zilverkoers

Dressuurteam EK pony's, Fleur Prinsen en Next Black Magic (tweede van links). Foto: Rozalia Prinsen

Na de eerste helft van landenproef voor pony's op de Europese kampioenschappen in het Britse plaatsje Bishop Burton nemen de Nederlandse pony-amazones de voorlopig zilveren positie in. Fleur Prinsen en Thessa Gilbers begonnen beide sterk aan het kampioenschap door met scores boven de 71% de ring uit te komen, maar ze waren niet opgewassen tegen het Duitse dressuurgeweld.

Fleur Prinsen zette met de donkerbruine Next Black Magic een actief gereden proef neer, waarmee ze over de gehele linie goede cijfers scoorde. Het halthouden en achterwaarts gaan en de eenvoudige wissel werden gewaardeerd met achten. Met 71,429% neemt ze voorlopig de vierde positie in.

Sterk optreden Gilbers

Eén plaats lager staat teamgenote Thessa Gilbers met 71,257%. Haar proef met Baumann’s Despino kende geen zwakke momenten en ze kreeg net als Prinsen achten voor onder andere het achterwaarts en de eenvoudige wissel.

Duitsland op goudkoers

Er moet heel wat gebeuren wil Duitsland morgen niet de gouden teammedaille in ontvangst nemen. Jana Lang neemt voorlopig de leiding in met 74,514%, maar wordt op de voet gevolgd door collega Julia Barbian. Dat brengt de Duitse dames op een totaal van 148,857%, tegenover 142,686% van Nederland.

Individuele (voorlopige) uitslag.
Voorlopig teamresultaat.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook