Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse jeugd ijzersterk in de Kür

Stephanie Kooijman en Winston Foto: De Paardenkrant

De internationale wedstrijd voor de jeugd in het Belgische Moorsele was dit weekend uitermate succesvol voor de Nederlandse deelnemers. Nadat zowel de pony’s, junioren als young riders met hun team de gouden medaille pakten, waren maandag ook alle Kürrubrieken prooi voor de Nederlandse jonge amazones.

Met Kostendrukker’s Amaretto won ponyamazone Lisanne Zoutendijk de Landenproef, werd ze tweede in de Individuele proef en wist ze de Kür te winnen. Met Champ of Class verliep de wedstrijd iets wisselend. In de Landenproef werd ze slechts achtste. In de Individuele proef en Kür wist Lisanne zich te revancheren. De Kür werd met ruim 74% omgezet in winst. Junior Jeanine Nieuwenhuis deed ook bijzonder goede zaken in Moorsele. Met de Havidoff-nakomeling Hexagon’s Baldacci werd ze tweede in de Landenproef voor junioren en won ze de Individuele proef én Kür.

Bij de young riders deed Stephanie Kooijman met Winston (v. OO Seven) voor Nederland goede zaken. In zowel de Landenproef als de Individuele proef moest ze de Belgische Jorinde Verwimp met Tiamo (v. Lester)  voor laten gaan, maar in de Kür trok Kooijman aan het langste eind. “Nederland is kennelijk een echt Kürland” grapt bondscoach Tineke Bartels na afloop van de wedstrijd.

“Er stonden in totaal maar liefst achttien wedstrijden op het programma en we wonnen niet alleen de drie landenwedstrijden, maar sloten ook de drie de freestyle rubrieken op CDIO niveau winnend af. Daarmee wonnen we alle belangrijke rubrieken en dat geeft vertrouwen richting het EK pony’s, dat in het Italiaanse Arezzo wordt gehouden, maar ook richting het EK voor junioren en Young Riders, dat verreden wordt in het Frans Compiegne”, vertelde bondscoach Tineke Bartels. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er tussen de Zweedse en Deense teams een paar individueel sterke combinaties te vinden, zijn maar het Nederlandse collectief is erg sterk. Daarmee hebben we ook onze zeges in de landenwedstrijden weten te veroveren. Daarbij geldt dan ook nog eens dat een aantal zeer sterke combinaties niet aan de start verschenen. Ook hoopgevend is dat de ruiters die in het CDI reden in alle drie leeftijdscategorieën steeds vooraan in de uitslagen te vinden waren.”

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses / De Paardenkrant / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook