Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse junioren tweede achter Duitsland

Daphne van Peperstraten met Cupido. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Ook de Duitse junioren waren gisteren niet te verslaan in de Nations Cup op de internationale wedstrijd voor de jeugd in Hagen. Net als bij de Young Riders reden de drie thuisrijdende amazones scores van dik boven de zeventig procent. Het Nederlandse team eindigde op een knappe tweede plaats en hielden de Zwitsers achter zich.

Daphne van Peperstraten zette het beste Nederlandse resultaat op het scorebord. Met de Johnson-zoon Greenpoint’s Cupido behaalde ze 74.099% wat de tweede plaats in de individuele klassement betekende. De jury bij M gaf Van Peperstraten zelfs de eerste plek met 77.297%, daar stak de vijfde plaats en 71.486% bij E wel bij af.

Ook Kuintjes boven de 70%

Zoe Kuintjes en Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhal) kregen een percentage van 71.982%, individueel de zesde plaats. Mylene Spaak was de derde Nederlandse met Ziteldo (v. Royal Dance), zij reed 68.964% bij elkaar wat het streep resultaat bleek.

Erbe brengt Duitsland de winst

De zestienjarige Linda Erbe kwam met Fierro 4 (v. Fürst Wettin) bovenaan met de 75.811%, waardoor het Duitse team de landenwedstrijd won. Ook de score van Johanna Sieverding met Lady Danza (v. Dimaggio) telde mee voor de winst. De 73.243% van Rebecca Horstmann en Friend of mine 2 (v. For Compliment) was het streepresultaat.

Het Zwitserse team kwam op de derde plaats met het beste resultaat (72.523%) van Léonie Guerra op Atnon (v. De Noir).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook