Ga naar hoofdinhoud

Harmonie ten top: winst voor Carl Hester en Nip Tuck

Carl Hester hier met Nip Tuck Foto: www.arnd.nl

Drie vrienden staan vanavond op het podium in Londen vanavond: Carl Hester wint de Wereldbekerwedstrijd met Nip Tuck, Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt werden tweede en Edward Gal met Glock's Voice derde. Daarmee wordt het podium van de Grand Prix herhaald. Lees hieronder ons verslag van de wedstrijd!

Voice in vorm

Edward Gal heeft Glock’s Voice er goed aan staan! Prachtige passages zijn het hoogtepunt. Hier en daar een kleine oneffenheid in een overgang, wat hem waarschijnlijk nét achter Hans Peter en Flirt laat staan in plaats van erboven. De hengst gaf een ontspannen indruk en Edward kon mooi van onderdeel naar onderdeel rijden. Wissels op de gebogen lijn verhogen de moeilijkheidsgraad. 80,476% en derde!

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Aanvallende kür Flirt

Verdedigend Wereldbekerwinnaar Hans Peter Minderhoud haalt met Glock’s Flirt alles uit de kast. Een super voorwaartse en aanvallend gereden kür waarin vooral de verruimingen in alle drie de gangen en appuyementen scoren hoog. Bij een van de weinigen in het veld gaat het technische gemiddelde cijfer in de stap omhóóg in plaats van omlaag. De wissels zijn iets slingerend en de passage

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

zou soms achter wat gelijker mogen zijn. 81,88% en tweede achter Carl Hester.

Grote klasse: Hester en Nip Tuck

Een rit van grote klasse voor Carl Hester en Nip Tuck. Hij laat geen enkel steekje vallen en krijgt een staande ovatie van zijn thuispubliek. Nee, Nip Tuck is niet de meest expressieve beweger en is zeker niet spectaculair te noemen. Maar Hester rijdt een mooi gecontroleerde kür, steeds mooi door het lijf, met de hals mooi op lengte. Qua rijden absolute wereldklasse. 84,669% en ruim aan de leiding.

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jingle bells

Judy Reynolds liet speciaal voor London Olympia een heuse kerst-kür componeren: Jingle Bells, last Christmas, Petit Papa Noël en All I want for Christmas is You begeleiden het duo door de baan. De altijd hete Vancouver K begint ook vandaag met wat spanning, waardoor de eerste serie om de pas direct na het halthouden mislukt. De kür kent een enorm hoge moeilijkheidsgraad (een dikke 9,7 wanneer alle oefeningen voor een zeven worden uitgevoerd), maar ook wat spanning. Sommige piaffes en passages zijn spectaculair goed, sommige hebben echt teveel spanning waardoor Vancouver hectisch wordt. 78,406%, een nieuw PR voor de Ierse amazone.

Sterke Britse ritten

Michael Eilberg en zijn ervaren Marakov waren de eersten die voor thuispubliek mochten optreden en dat deden ze met verve! Een nette kür, waarin vooral de piaffe en passage een hoogtepunt zijn, leverde 75,899% op. De aanleuning oogde de hele proef erg vriendelijk en zijn laatste AC-lijn reed hij met één hand. De in Denemarken geboren, maar sinds 2000 voor Engeland rijdende Henriette Andersen reed net voor de pauze Jazz-zoon Warlocks Charm naar een mooie 76,937%. Op stoere muziek van onder andere Bryan Adams en Coldplay dansten ze door de baan. Mooie ritmische passages en een vriendelijk, open beeld. Hayley Watson-Greaves en Rubins Nite rijden een nieuw PR met 77,57%. Nette, sympathieke kür, die in vergelijking met de absolute top nog wat meer verzameld zou mogen zijn. Emile Faurie rijdt een aansprekende kür met Weekend Fun zonder groute fouten. Vooral in draf en passage is het beeld mooi en met veel veer. 75,83%.

Attente Thriller

Katja Gevers reed zojuist met Thriller een sterke kür met een hoge moeilijkheidsgraad: wisselseries op de gebogen lijn, van een galoppirouette in een piaffepirouette en nog enkele andere moeilijke opeenvolgingen. De kür op muziek van ‘Two Steps From Hell’ is nog relatief nieuw. Thriller loopt de hele kür attent met de oortjes erop door de Kür. De enige grote miscommunicatie zat direct aan het begin van de Kür: na het halthouden draafde Thriller aan, terwijl Gevers in galop moest. Verder een vlekkeloze kür, die hier en daar nog wat meer uitdrukking zou mogen hebben. 74.963%. Zoals altijd werd Gevers bijgestaan door Tristan Tucker, die net voor aanvang van de Kür ook nog een clinic verzorgde in Olympia.

Geen Toots

Om 20:30 Nederlandse tijd is de Grand Prix Kür in Londen van start gegaan. Er starten 13 combinaties. Gisteren in de Grand Prix deden er 15 mee, maar de Japanse Akane Kuroke wist zich met ‘oude bekende’ Toots niet te kwalificeren voor de Kür. Daarvoor is een minimaal percentage van 60% vereist, en na een foutenregen kwam de Japanse amazone daar net niet meer aan. Laura Tomlinson besloot haar merrie Rosalie B terug te trekken voor de Kür. Haar Grand Prix gisteren verliep niet zoals verwacht en kende veel fouten. Tomlinson liet weten dat Rosalie B niet in goede doen leek, en trok haar terug.

Klik hier voor de live uitslagen.
Klik hier voor de startlijst.
Klik hier voor de livestream van FEI TV (betaald).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook