Ga naar hoofdinhoud

Podiumplaatsen voor Nederlandse ruiters in Compiègne

Wonderful Girl hier onder Daphne van Peperstraten. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl

Op het dressuurconcours in Compiègne werden vandaag meerdere podiumplaatsen vergeven aan Nederlandse ruiters. Jeroen Okkema, Jeanine Nekeman, Thalia Rockx en Kimberly Pap wisten allen in hun eigen klasse beslag te leggen op de tweede of derde plaats, maar bij de pony's werd door Daphne van Peperstraten zelfs een overwinning geboekt.

Van Peperstraten scoorde met Wonderful Girl 74,66% en werd door de jury unaniem als eerste geplaatst. Pap volgde met Pippin’s Pride A.T. met 69,74%. De Britse Maddy Whelan kon net niet tippen aan Pap en eindigde als derde met 69,70%. Jitske Prosman stuurde Charina du Bois naar de achtste plaats. Coco Soffers en Amber de Groot werden respectievelijk twaalfde en dertiende uit een deelnemersveld van 24 combinaties.

Spanjaard presteert sterk

Bij de young riders bleek Juan Matute Guimon te sterk voor de Nederlandse amazones. De Spanjaard won met Dhannie Ymas de proef met 74,30%. Nekeman stuurde Vlingh hier naar 71,84% en bleef Rockx voor, die met de ervaren Verdi de la Fazenda 70,35% noteerde. Naast deze twee amazones werd Oranje ook vertegenwoordigd door Jasmien de Koeyer en Carlijn Huijberts, die als achtste en vijftiende eindigden.

Tweede prijs voor Okkema

In de Intermediaire I ging de overwinning naar de Duitse amazone Kathleen Keller, die Desperados 29 naar 73,18% stuurde. Met Ducati onder het zadel haalde Okkema de tweede prijs binnen door 71,53% te noteren. Françoise Hologne-Joux en Warhol sloten de top drie af met 71,42%. Marielle Hoefsmit kwam ook aan de start en werd zestiende met een score van 65,63%.

Bekijk hier de uitslag van de pony’s.
Bekijk hier de uitslag van de young riders.
Bekijk hier de uitslag van de Inter I.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook