Ga naar hoofdinhoud

Rafalca van Romney doet mee aan Spelen

Rafalca en Jan Ebeling

De Oldenburger merrie Rafalca (v. Argentinus) neemt onder de Amerikaanse dressuurruiter Jan Ebeling deel aan de Olympische Spelen. Op zich is dit niet extra bijzonder dan elk ander paard dat deelneemt aan de Spelen. Behalve dan dat Ann Romney, echtgenote van de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney, mede-eigenaar is van Rafalca. De combinatie nam in april ook al deel aan de Wereldbekerfinale in Den Bosch.

Vooral in Amerika heeft dit feit tot nogal wat media-aandacht geleid. Dressuur geldt nog altijd als een elitaire sport. Dat de Romneys bij deze sport betrokken zijn, impliceert dat ze steenrijk zijn. Dat komt president Barack Obama ongetwijfeld goed uit. De Democraat, die in Romney een serieuze tegenstander heeft, presenteert zich vooral als een president die voeling heeft met ‘gewone’ Amerikanen.

Bron: Horses / Nederlands Dagblad

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook