Ga naar hoofdinhoud

Rixt van der Horst aanvoerster wereldranglijst para-dressuur

De 22-jarige Rixt van der Horst uit Grou heeft zich op basis van de resultaten van het afgelopen half jaar bovenaan de wereldranglijst para-dressuur van de FEI genesteld. Het Rabo-talententeamlid heeft 1841 punten verzameld en heeft 118 punten voorsprong op Demi Vermeulen die tweede staat. Het Nederlandse team staat in de rankings tweede achter de Britten.

Een goed gevoel moet dit zijn voor bondscoach Joyce Heuitink die de komende week met de nummers één en twee van de FEI wereldranglijst naar de wereldruiterspelen in Normandië vertrekt. Maar ook de overige teamleden staan bovenin, Frank Hosmar staat negende, Sanne Voets staat op tien en Nicole den Dulk op plaats twaalf.

Van der Horst en haar paard Uniek (v. Gribaldi) zitten in het Olympisch Kader en komen uit in de grade II. Ze worden gesteund via de KNHS door de Rabobank Foundation. Naast het Rabo-talententeam maakt Van der Horst ook deel uit van het project Rookies2Rio, wat als doel heeft om de komende 2,5 jaar acht jonge Paralympische sporters in alle opzichten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun mogelijke uitzending naar Rio 2016.

Op de Nederlandse kampioenschappen in Hoofddorp behaalde Van der Horst de zilveren medaille.

Bron: Horses / KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook