Ga naar hoofdinhoud

Rocky LVD scoort ruim 80 procent in Emmeloord

Foto: Lonneke Ruesink
In Assen werden tijdens de laatste KNHS-Subli selectie bij de Sunrise Stables de kaarten geschud voor deelname aan de finale. Nicky Snijder met de vierjarige Enrico STH (v.San Remo), Femke Beljon met de vijfjarige Discovery (v.Winningmood) en Linda Verwaal met de zesjarige Rocky LVD (v.Rock Forever) wonnen in Assen en plaatsten zich daarmee ook voor de finale.

Rocky LVD behaalde de hoogste punten van de dag, hij behaalde 81,80%.  Jurylid Ad Vroom: “We hadden in zijn algemeenheid opvallend veel leuke paarden, maar het paard van Linda Verwaal sprong er echt tussenuit. Hij liep goed in balans met een mooi silhouet en mooi berg op”. Femke Beljon werd net als vorige week in Emmeloord tweede met haar de Jazz-nakomeling Charmante met een totaal van 74,80%.

Bij de vijfjarigen pakte Beljon de eerste prijs met Discovery met een score van 75,40%. “Discovery is al heel goed opgeleid, loopt goed in balans en laat zich fijn schakelen”, licht Vroom toe. Beljon bleef Yessin Rahmouni en Dondersteen STH (v.Sorento) nipt voor die 75% scoorden.

Beste vierjarige was opnieuw een paard uit de stallen van Stoeterij Stouwehof, Enrico STH won onder Nicky Snijder de rubriek met 76%. Vroom: “Het is een snittig paard met drie correcte gangen, het paard kan al goed schakelen en werd daarbij netjes voorgesteld met een mooie stille aanleuning.”

De tweede prijs was voor Mark van Donk met Siegi (v.Sieger Hit) met 73% en de derde prijs ging naar Laura Zwart met Lumen Expres (v.Vivaldi) met een totaal van 73%.

De beste twintig deelnemers per leeftijdscategorie mogen deelnemen aan de finale van het KNHS-Subli Kampioenschap op 28 december op het KNHS Centrum.

Klik hier voor de stand na de laatste selectiewedstrijd. De hoogstgeplaatste 20 paarden per leeftijdsgroep zijn gekwalificeerd voor de finale

 

Bron: Horses/ KNHS

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook