Ga naar hoofdinhoud

Scholtens: ‘Het is wel cool om boven Edward te staan’

De eerste keer CHIO Rotterdam: Emmelie Scholtens en Apache Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
"Het is wel super cool om nu net een keer boven Edward te staan", zegt een tevreden Emmelie Scholtens lachend. De amazone reed met Apache (v. UB40) in de CDI3* op CHIO Rotterdam een ijzersterke Grand Prix waarmee ze Edward Gal en Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) naar de tweede plek verwees. 

“Ik heb een super fijne proef gereden en heb het gevoel dat Apache het echt voor mij doet in de ring. Dan gaat het ook gewoon, je hoeft er dan weinig meer voor te doen”, blikt de amazone terug op haar rit.

Goed bij de les

Hoewel de hengst in het verleden nog wel eens afgeleid kon raken was hij vandaag, ondanks de entourage, goed bij de les. “Ik heb het idee dat hij nu weet dat hij tussen de hekjes extra goed zijn best moet doen. Hij lijkt de laatste paar wedstrijden te snappen dat het daar moet gebeuren.”

Winnen van Gal

Scholtens wordt al een lange periode getraind door Edward Gal. Vandaag verwees ze haar trainer naar de tweede plek. “Het is inderdaad nog nooit gebeurd dat ik van Edward won, dus het is leuk dat het nu lukte. Wel grappig eigenlijk, want hij heeft mij voor mijn proef nog geholpen bij het losrijden. Aan de andere kant, als ik het iemand gun om te winnen is hij het”, zegt Scholtens.

Bijna uitsluiting

De amazone kent eigenlijk nooit spanning, maar was vandaag voor de proef toch zenuwachtig. “Na Jumping Amsterdam hebben we niet meer gestart, dus daarom was ik wel wat meer gespannen. Maar Apache voelde zo goed aan, dat het ook gauw weer verdween. Het was trouwens bij het betreden van de ring nog wel spannend. Jeroen (Witte. red), neemt Apache altijd aan het touw mee naar de baan. Hij kon alleen zo snel niet het touw los maken, waardoor het maar een fractie scheelde of ik stond in de ring met het touw er nog aan, wat dus uitsluiting zou betekenen. Gelukkig is het goed gekomen”, zegt de amazone.

Eerste keer Special

Morgen verschijnt de combinatie opnieuw in Rotterdam in de baan. “Ik heb nog nooit de Grand Prix Special gereden, dus dat gaan we morgen maar eens proberen”, besluit Scholtens.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ClipMyHorse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.