Ga naar hoofdinhoud

Spectaculair afscheid Salinero

Anky bedankt Salinero voor het laatste küroptreden samen

Op grootse wijze werd vanavond op Indoor Brabant afscheid genomen van Salinero (v. Salieri). De negentienjarige ruin danste onder zijn amazone Anky van Grunsven door zijn optreden. Ze werden daarbij live begeleid door Wibi Soerjadi op de vleugel. Voor de zeer goed gevulde hal werd het een werkelijke Dance of Devotion.

In de ruim anderhalf uur durende show werd begonnen met een interview door Tineke Bartels aan de eeuwige concurrenten Anky van Grunsven en Isabell Werth. Het interview werd vervolgd met een video met daarin alle gouden, zilveren en bronzen momenten van Salinero vanaf 2004. Daarna was er een optreden van de door Anky getrainde eventingruiters Elaine Pen en Tim Lips. Rieky Young en Anky reden een line dance in western style. Hartverwarmend was de pas de deux gereden door haar kinderen Yannik Jansen en Ava Eden op hun pony’s.
De Salinero Carrousel gereden door acht jonge dressuurruiters was groots en daarna werd de piste gevuld met bijna dertig sprekend op Salinero lijkende pony’s.

Vervolgens was het de beurt aan Salinero zelf. Eerst reed Wibi Soerjadi te paard de piste binnen. Nadat Soerjadi zich achter de vleugel installeerde kwamen Anky en Salinero binnen om te schitteren in de spotlights. De zwarte ruin draafde uiterst lichtvoetig door de piste en zette geen pas verkeerd. Beiden voerden in volstrekte harmonie hun Dance of Devotion uit. Het publiek was laaiend enthousiast en begeleidde Anky, maar vooral Salinero met een staande ovatie naar de uitgang.

Bekijk de Kür van Anky van Grunsven en Salinero.
Bekijk het interview met Anky van Grunsven en Sjef Janssen.

Bron: KNHS

3 reacties op “Spectaculair afscheid Salinero

 • Maria vd Berg

  Afscheid van een fenomeen!

 • ketaki meenks

  mooi dat zo’n topper een mooi afscheid krijgt.

  komen hier ook filmpjes op de site te staan?

 • Claudia van Bree

  Beste Ketaki Meenks,

  De video’s zijn inmiddels aan het nieuwsbericht toegevoegd.

  Met vriendelijke groet,
  Redactie Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook