Ga naar hoofdinhoud

Stormachtig weer drukt scores in Hulten

Foto Melanie Brevink - Willem Jan Schotte & Chuppy Checker

Met een eerste en tweede plaats in de Prix St. Georges was Willem Jan Schotte in Hulten overtuigend aanwezig. Met Chuppy Checker Cl won hij met ruim 65%. Op korte afstand volgde hij met zijn eveneens pas achtjarige Sir Florestan Begijnhoeve. Geert Jan Raateland schreef met 65% de overwinning in het ZZ-Zwaar op zijn naam met Crespo RDH. In de Midden Tour en Grand Prix bleven na wat afmeldingen slechts twee combinaties over, waarvan Sanne van Grotel in haar Inter A-proef met VPS Worker Cl de beste was met 64,65%.

“Ik was niet echt tevreden” blikt Willem-Jan Schotte terug op de proeven van zijn beide paarden. Maar gelukkig kon hij er om lachen en zag hij de wedstrijd in Hulten als een mooie kans om ervaring op te doen. Door de extreem harde wind en regen was vooral zijn Chuppy Checker, die eerder al bijna 75% scoorde in de lichte tour, erg spooky. “De omstandigheden waren niet heel makkelijk. Van de wind en regen werd Chuppy erg gespannen. Hij ging er wel mooi van lopen, maar ik moet het natuurlijk nog wel in goede banen kunnen leiden!” lacht hij. “In de baan viel de spanning me in de draftour mee, maar in ons galopgedeelte ging het weer heel hard regenen en kwam de spanning terug. Daar is hij toch gevoelig voor. Dit soort dingen kan je niet tegenaan trainen! Wel jammer, van Chuppy kan natuurlijk veel beter.”

Ervaring opdoen

Met Sir Florestan Begijnhoeve (v. Sir Donnerhall) scoorde Schotte bijna 64%. “Deze was minder gevoelig voor de spannende omstandigheden, maar wordt er juist heet van en gaat er echt mooi van lopen! Dit was pas onze derde wedstrijd, en doordat hij zo weinig ervaring heeft houdt hij dat in de proef nog niet vol. Dan moet ik er te veel aan gaan rijden. Maar je moet toch ervaring opdoen met die jonge paarden” bekijkt Schotte het nuchter. In de Intermédiaire I stond Leontien Raijmakers-Dings bovenaan met Winnetou D (v. Obelisk). Lianne Crielaard werd hier met ruim 66% tweede met Amerto (v. Kennedy).

Goed gevoel

Ondanks wat fouten in het galopgedeelte was Geert Jan Raateland tevreden over zijn ZZ-Zwaar proef met Crespo RDH. “Hij liep heel fijn, daar was ik blij mee. De laatste wedstrijd in Benningbroek hadden we weliswaar een hogere score, maar het gevoel was toen minder. Nu gaf hij me echt een goed gevoel, alleen kregen we fouten in galop. Hopelijk krijgen we volgende week tijdens de laatste selectie alles goed op de rit!” vertelt Raateland, die zich hoopt te plaatsen voor het NK. In de jeugdrubrieken was weinig deelname, maar met 71,84% was Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon’s Baldacci bij de Young Riders qua score zeker de uitschieter van de dag. Lotte Meulendijks debuteerde met routinier MDH Ohio bij de Young Riders en werd met bijna 69% keurig tweede. Merel Hooijer won met Amazing Lady de Juniorenrubriek, en wist met deze Paddox-nakomeling ook nog tweede te worden in het ZZ-Zwaar achter Raateland.

Klik hier voor alle uitslagen

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook