Ga naar hoofdinhoud

Twee PR’s voor Steffen Peters en Suppenkasper in Temecula

Steffen Peters met Suppenkasper Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het West Coast Dressage Festival in Temecula was de viervoudige Olympiër Steffen Peters heer en meester met de Spielberg-zoon Suppenkasper. Hij won zowel de Grand Prix als de kür voor de wereldbeker met persoonlijke records. "Een van de beste proeven van mij en duidelijk Mopsie's beste proef tot zo ver", zei Peters na afloop van de Grand Prix die hij met 76.304% won.

Suppenkasper zag het eerste levenslicht in Nederland bij F. van de Poel en werd onder Helen Langehanenberg gezien als een veelbelovend paard. Halverwege 2017 vertrok de nu elfjarige Spielberg-nazaat naar Amerika, naar de stallen van Steffen Peters.

WK Tryon

Peters debuteerde in hetzelfde jaar nog met Suppenkasper op het CDI in Del Mar en sloot het debuut af met twee zeges. Omdat Rosamunde (v. Rock Forever) niet van start kon op de wereldruiterspelen, kreeg Suppenkasper de kans om in Tryon binnen te rijden. Met het team werd de tweede plek behaald.

Zes zeges op rij

Dit jaar is Peters begonnen met zes overwinningen op rij. In Temecula schroefde hij de PR’s op tot 76.304% in de Grand Prix en 79.750% in de kür.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Dressage News/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.