Ga naar hoofdinhoud

Val weerhoudt Femke de Laat niet van zege met Dark Pleasure

Dark Pleasure hier met Femke de Laat. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Femke de Laat maakte vorige week een flinke smak van een jong paard waarbij ze op haar hoofd terecht kwam en haar nek dubbelklapte. De amazone kon al gauw weer rijden en vandaag stuurde ze de KWPN-hengst Dark Pleasure (v. Ufo) op de Subtopwedstrijd in Heerjansdam naar een dubbele overwinning in het ZZ-Zwaar. Daarbij was de score van 68,71% in de eerste proef goed voor een nieuw persoonlijk record. 

“Het was wel even schrikken en behoorlijk pijnlijk”, vertelt Femke de Laat over haar val een week geleden van een jong paard. “Het is eigenlijk een heel braaf paard en daardoor was ik iets te makkelijk. Hij schrok ergens van, ging in rodeo en vervolgens ik ook.”

Sisser

Na het ongeluk kwam de ambulance kwam ter plaatse en werd de amazone gecheckt. “Ik had veel last van m’n nek maar gelukkig had ik niks gebroken en is het met een sisser afgelopen. De dag erna ben ik de oudere paarden weer gaan rijden. Gelukkig is Darkie heel braaf en ik ben super tevreden over de wedstrijd van vandaag”, vervolgt De Laat die momenteel door de val nog een blauw en paars hoofd heeft.

Afwerken

In de eerste proef kreeg het duo veel achten voor de expressieve draftour. “Verder hadden we nog wel een paar kleine foutjes zoals een mindere keertwending en een foutje in de serie. Maar ik was heel blij dat ik hem voor m’n het gevoel kan gaan zetten waar ik wil. De eerste paar wedstrijden dacht ik ‘als alles maar lukt’ , maar nu kom meer ik aan afwerken toe.”

Stuk minder

Ook in de tweede proef noteerden ze de winnende score, maar die kwam met 65,43% wel een stuk lager uit. “Die proef ging ook een stuk minder. Ik had me vooral gefocust op de eerste proef en de tweede niet zo goed voorbereid. We moesten na de eerste ook gelijk door naar de tweede en Darkie was een beetje moe. De proef was nog prima maar niet zo goed als de eerste. Eigenlijk vind het ook eigenlijk fijner om één proef te rijden maar we waren er nu toch”, legt De Laat uit.

NK of overstap

De combinatie heeft met de resultaten van vandaag de punten op zak voor de overstap naar de Lichte Tour maar richt zich eerst nog op het NK ZZ-Zwaar. Op de tweede selectie pakten ze selectiepunten met twee derde plaatsen. “De eerste selectie hebben we niet gereden dus we gaan proberen op de derde te knallen. We gaan kijken hoe dat loopt en anders maken we overstap naar de Prix St. Georges. Dark Pleasure doet alles en mochten we ons niet plaatsen voor het NK, vind ik het ook heel leuk om weer Lichte Tour te rijden.”

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Lianne Crielaard: ‘Het probleem zat in mij’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook