Ga naar hoofdinhoud

Verrassingsoptreden Dujardin en Valegro in Hartpury

Charlotte Dujardin met Valegro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Charlotte Dujardin stal gisteravond niet alleen de show met de grote overwinning van Mount St John Freestyle (v. Fidermark I) op het Hartpury Festival of Dressage maar vooral met het verrassingsoptreden op haar Olympiade paard Valegro. In het niet aangekondigde optreden van de gepensioneerde Valegro op de Gala-avond liet de Negro-zoon zien het spel nog steeds niet verleerd te zijn.

Onder de begeleidende woorden van het Britse jurylid Stephen Clarke, die het voorrecht om in de jury te zitten bij elke gelegenheid dat Valegro en Dujardin een wereldrecord brak, reed het gouden paar een show. En hoewel Valegro niet meer in wedstrijdconditie is (wat dikker dan voorheen), toonde hij fris en monter enkele oefeningen uit de Grand Prix.

Clarke: “U kunt u voorstellen dat Valegro het gemakkelijkste paard was om te beoordelen. Door zijn opleiding toonde hij de oefeningen met zo veel power en gratie, maar vooral zo harmonieus.” Dujardin showde gisteravond met Valegro weer met het grootste gemak de wisselseries om de twee en om de pas. “Daar kun je toch maar één cijfer voor geven en dat is een 10!”

Het beroemde paar eindigde het optreden op de klanken van Simply the Best en passageerde en piaffeerde als vanouds op het klappen van het publiek.

Kijk hier naar het optreden.

Bron Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook