Ga naar hoofdinhoud

WEG Tryon in Beeld: Dag 2 Dressuur

Duitsland voor de 12e keer Wereldkampioen dresuur Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de tweede dag viel de beslissing om teammedailles in de dressuur. Duitsland zegevierde fenomenaal met negen procent los van Amerika. De bronzen medaille ging naar Groot-Brittannië. Ondanks de positiviteit van ad-interim chef d’équipe Maarten van der Heijden kwam Nederland niet verder dan een vijfde plaats.

Bekijk hier de fotoserie de Arnd Bronkhorst maakte:

Het Duitse team op de hoogste trede van het podium.

 

Het Amerikaanse team won zilver. De twee routiniers van het team Verdades en Goerklintgaards Dublet zetten het hoogste resultaat neer. Debutant Suppenkasper leverde het wegstreepresultaat.

Goud Duitsland met 242,950%, Zilver Verenigde Staten met 233,136% en Brons Groot-Brittannië met 229,628%.

Isabell Werth reed een uitstekende rit met haar droompaard Bella Rose (v. Belissimo M)

Dit resulteerde in een emotioneel einde.

Laura Graves nestelde zich met Verdades, de best presterende KWPN-er in het dressuurveld, tussen Werth en Rothenberger in met 81,537%.

De proef van Perry-Glas en Dublet is wat aan de lauwe kant, maar afgezien van een foutje in de eners een nette Grand Prix. Goed voor 76,739%.

De pas 24-jarige Sönke Rothenberger steeg boven zichzelf uit en boekte met Cosmo een nieuw pr.

Team NL

Met een paar dure fouten behaalde Emmelie Scholtens niet de scores wat we van haar en Apache zijn gewend. Een score van 72,717% werd het wegstreepresultaat.

Edward Gal stuurt Glock’s Zonik naar 77,174% en daarmee is het hoogst haalbare voor Nederland op dit moment (Olympische kwalificatie) zeker. Niet zijn beste ooit – de piaffes kunnen nog beter en de tweede pirouette komt Zonik niet mooi uit – maar zeker goed genoeg. Nederland komt met de score van Gal boven Spanje uit en is nu zeker van een teamstartplaats voor Tokyo. Dat was het doel dat de KNHS zich had gesteld.

Dankzij de verdiensten van Severo Jurado Lopez behaald Spanje in plaats van Denemarken de team ticket voor Tryon.

Eén van de sponsors Andreas Helgstrand.

Dante Weltino OLD liep o Therese Nilshagen naar 76,04%. Hiermee het tweede Deense resultaat.

78,371% dat moest Patrik Kittel halen om Zweden Groot-Britannië te laten passeren en zo voor brons  Dat lukte bíjna: 78,214% noteerde de jury voor de proef van Kittel en zijn nog jonge merrie Well Done de la Roche CMF (v. Fürstentraum).

Carl Hester en de tienjarige Hawtins Delicato (v. Diamond Hit) behalen dik 77%. Hiermee draagt hij een steentje bij aan de bronzen teammedaille.

De negenjarige Mount St. John Freestyle (v. Fidermark) ging thuis in Groot-Britannië al eens over de 80% in de Grand Prix. In Tryon gebeurt dat niet. Terecht, want er zitten nog wat kleine onvolkomenheden in de proef. In piaffe wordt de merrie wat ongelijk en de pirouette zou nog wat meer op het achterbeen kunnen, om wat voorbeelden van de groenigheid te noemen.
Charlotte Dujardin weet dat zelf ook en gaat niet vol gas met de nog jonge merrie, die ooit als ‘maatje’ voor een ander veulen werd aangeschaft door Stoeterij Mount St. John. Nu heeft Dujardin er een sterke troef aan voor Tokyo straks. En ook nu al staan de Britten er toch maar weer mooi na het wegvallen van Valegro.

Voor het door Sjef Janssen gecoachte Belgische team loopt het nog niet zo lekker in Tryon. Gisteren beten Fanny Verliefden en Indoctro vd. Steenblok (v. Rubin Royal) met 67,981% het spits af. Daarna moest Isabel Cool (invaller voor Jorinde Verwimp) met Aranco (die de dienst volledig weigerde) opgeven. Vandaag zet Jeroen Devroe met Eres DL (v. Sir Lui) 68,525% op het scorebord. Niet de beste proef van de BWP-ruin, die eerder al meerdere keren boven de 70 liep in de Grand Prix. De droom van België – bij de beste 6 eindigen om zo een Tokyo-ticket te bemachtigen – is ver weg. Na de laatste starter voor België: Laurence Roos met Fil Rouge is het bekeken. Wel een nette score (70,932%), maar niet genoeg.

Het derde Glock paard in Tryon. Naast Dream Boy, Zonik doet ook Federleicht mee met de Italiaan Riccardo Sanavio. Het duo is goed voor bijna 70% en een 34e plaats.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.