Ga naar hoofdinhoud

Werth oppermachtig in Lyon met Emilio, Witte knap vijfde

Madeleine Witte met Cennin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met bijna 4% voorsprong op Beatriz Ferrer-Salat pakte Isabell Werth zojuist de overwinning in de Wereldbekerwedstrijd van Lyon. Madeleine Witte werd knap vijfde met haar Vivaldi-nazaat Cennin in deze kür op muziek. Diederik van Silfhout en Four Seasons behaalden een knappe score van 74,115%.

Het vijfkoppige jurykorps in Lyon was het aardig eensgezind. Vooral in de top vijf. Unaniem ging de zege naar de Duitse dressuurkoningin  Werth. Zij stuurde de elfjarige Ehrenpreis-zoon Emilio naar een percentage van maar liefst 86,115%.  Voor het artistieke gedeelte kenden drie juryleden zelfs een score boven de 90% aan de amazone toe.

Boven de 80%

De gehele top vier was aan elkaar gewaagd. Naast Werth behaalde ook Beatrix Ferrer-Salat, Patrik Kittel en Dorothee Schneider een score boven de 80%. De Spaanse Ferrer-Salat kwam het dichtstbij de score van Werth. Met Delgado (v. De Niro) behaalde de amazone een gemiddelde score van 82,630%. Kittel volgde op de derde plaats met de Silvano-dochter Deja. Met 80,315% maakte Dorothee Schneider de top vier van scores boven de 80%. Zij zadelde voor deze kür op muziek de San Remo-nazaat Sammy Davis jr.

Witte en Van Silfhout

Voor Nederland kwamen Madeleine Witte-Vrees en Diedrik van Silfhout aan de start. Witte behaalde met Cennin geen score boven de 80%, maar zette wel een knappe prestatie neer door de vijfde plaats in het klassement te bezetten. Witte scoorde met de goedgekeurde Vivaldi-zoon 77,975%. Van Silfhout werd met de nog vrij onervaren Four Seasons (v. Fürst Piccolo) elfde in het klassement met een score van 74,115%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook