Ga naar hoofdinhoud

Werth oppermachtig in Lyon met Emilio, Witte knap vijfde

Madeleine Witte met Cennin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met bijna 4% voorsprong op Beatriz Ferrer-Salat pakte Isabell Werth zojuist de overwinning in de Wereldbekerwedstrijd van Lyon. Madeleine Witte werd knap vijfde met haar Vivaldi-nazaat Cennin in deze kür op muziek. Diederik van Silfhout en Four Seasons behaalden een knappe score van 74,115%.

Het vijfkoppige jurykorps in Lyon was het aardig eensgezind. Vooral in de top vijf. Unaniem ging de zege naar de Duitse dressuurkoningin  Werth. Zij stuurde de elfjarige Ehrenpreis-zoon Emilio naar een percentage van maar liefst 86,115%.  Voor het artistieke gedeelte kenden drie juryleden zelfs een score boven de 90% aan de amazone toe.

Boven de 80%

De gehele top vier was aan elkaar gewaagd. Naast Werth behaalde ook Beatrix Ferrer-Salat, Patrik Kittel en Dorothee Schneider een score boven de 80%. De Spaanse Ferrer-Salat kwam het dichtstbij de score van Werth. Met Delgado (v. De Niro) behaalde de amazone een gemiddelde score van 82,630%. Kittel volgde op de derde plaats met de Silvano-dochter Deja. Met 80,315% maakte Dorothee Schneider de top vier van scores boven de 80%. Zij zadelde voor deze kür op muziek de San Remo-nazaat Sammy Davis jr.

Witte en Van Silfhout

Voor Nederland kwamen Madeleine Witte-Vrees en Diedrik van Silfhout aan de start. Witte behaalde met Cennin geen score boven de 80%, maar zette wel een knappe prestatie neer door de vijfde plaats in het klassement te bezetten. Witte scoorde met de goedgekeurde Vivaldi-zoon 77,975%. Van Silfhout werd met de nog vrij onervaren Four Seasons (v. Fürst Piccolo) elfde in het klassement met een score van 74,115%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook