Heijkoop na twee jurycorrecties toch naar Kür - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Heijkoop na twee jurycorrecties toch naar Kür

Als het Special-resultaat van Hans Peter Minderhoud en Glock's Romanov op het scorebord is verschenen, zegt bondscoach Wim Ernes: "Dit is het kampioenschap van de tienden. De verschillen zijn zó klein, het lijkt wel zwemmen!"

Op dat moment ligt Minderhoud enkele honderdsten van een percentage voor op Daniëlle Heijkoop. Heel belangrijk, want maximaal drie ruiters per land mogen deelnemen aan het laatste EK-onderdeel, de Kür. En naast Edward Gal en Adelinde Cornelissen is er nog maar plek voor één combinatie.

Dan komt er een jurycorrectie: beide combinaties komen uit op precies dezelfde score van 73,274%! Wie mag er nu naar de Kür?

Maar vóór iemand de FEI-reglementen van het stof heeft ontdaan, komt er een nieuwe jurycorrectie. Die zet Daniëlle Heijkoop met 0,03% voorsprong boven Minderhoud. Uiteindelijk mag toch debutante Heijkoop haar paard Siro voorbereiden op de Kür.

Het scoresysteem in Herning lijkt mankementen te vertonen. In de Grand Prix zweefde Charlotte Dujardin tijdens haar wereldrecordrit met Valegro lange tijd rond de 50%. En tijdens de rit van Hans Peter Minderhoud was zijn score steeds wat lager dan die van Daniëlle Heijkoop. Dat duurde voort tot het allerlaatste punt. Toen schoot Minderhoud plotseling over de score van Heijkoop heen. Dat is inmiddels hersteld.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook