Ga naar hoofdinhoud

Winnend Grand Prix-debuut Denise Nekeman: ‘Best spannend, de ‘grote mensen’-Grand Prix’


Op de Subtopwedstrijd in Genemuiden maakte Denise Nekeman haar officiële Grand Prix-debuut met de Johnson-zoon Boston Sth. Deze sloot ze winnend af met 69,45%. “Toch vond ik het zelf wel erg spannend”, bekend de amazone. 

“Het zijn best andere lijnen dan in de U25 en het niveau is moeilijker, maar over het algemeen verliep de proef goed”, vertelt Nekeman trots.

Betere afwerking

Hoewel er geen fouten in de proef slopen is de amazone kritisch. “De afwerking kan beter. Ik was zelf vooral op zoek naar hoe en wat, dus alles mag wat scherper. Wat bijvoorbeeld heel goed lukte was de passage, die ging erg fijn.

Aangalopperen moeilijk

Het moeilijkste onderdeel vindt Nekeman toch wel het aangalopperen vanuit de passage. “In de training doet hij dat makkelijk, maar in de proef moet het exact op de letter en dat vind ik dan erg moeilijk. Het lukte wel goed.”

Voorlopig Grand Prix

De planning is om in het winterseizoen de ‘grote mensen’ Grand Prix te blijven rijden. “In de U25 wist ik precies waar ik stond, dat is nu allemaal nieuw. Voorlopig blijf ik dus de Grand Prix rijden en na een half jaar, in mei of juni, beslis ik dan of ik weer U25 ga rijden of niet”, aldus Nekeman.

Luijmes tweede

Met zijn Sandreo-zoon Aswin was Jean-René Luijmes in de Grand Prix goed voor 68,80% en de tweede plaats.

Derde werd Wiep Kwakernaak met Custon Zadels Winona (v. OO Seven), haar proef leverde 66,65% op. Ze was concurrente van zichzelf, ze werd namelijk ook nog eens vierde met haar andere paard Aristarchos (v. Uphill).

Buining wint Lichte Tour-rubriek

In de gecombineerde Prix St. Georges/Intermediaire I-rubriek ging het oranje lint naar Rachelle Buining en haar Welt Hit II-zoon Rhythm and Blues. De amazone reed de Inter I en viel onder meer op met de series, die goed waren voor 7,5-en.

Trea Mulder-Dolsma reed haar Apache-dochter Brinkhof’s EnVogue voor de eerste keer in de Prix St. Georges en mocht tevreden huiswaarts keren met 65,39% en de tweede prijs.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.