Ga naar hoofdinhoud

Winnend Lichte Tour debuut voor Fleau de Baian

Adelinde Cornelissen en Fleau de Baian (v. Jazz) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink

Adelinde Cornelissen wist vandaag te overtuigen: met de pas zevenjarige Fleau de Baian won de amazone de eerste selectie, Tijdens hun debuut op dit niveau, wat tevens hun eerste buitenwedstrijd was dit jaar, scoorden ze maar liefst 74,21% en verwezen daarmee Diederik van Silfhout en Szenario 2 (v. Sorento) naar een tweede plek. Van Silfhout zijn proef was goed voor 72,37%. Vai Bruntink sloot de top top drie met Darabel die net onder de 70% scoorde (69,74%).

Cornelissen haar wedstrijdcarrière met Fleau de Baian, de volle broer van haar toppaard Parzival, kende een vliegende start. Vrijwel ongeslagen dartelden ze door de ZZ-Zwaar-selecties heen afgelopen seizoen met als hoogtepunt de titel tijdens het NK. Vandaag in Almelo was er weer een hoogtepuntje in Fleau’s indrukwekkende opmars: een dikke score tijdens zijn Lichte Tour-debuut en daarmee ook nog eens de selectie winnen.

Getalenteerde opletter

Cornelissen blijft er aardig nuchter onder, al straalt ze stiekem van oor tot oor: “Fleau is zo’n heerlijk paard! Hij is zo super gefocust, zo met zijn koppie bij zijn werk en hij is altijd hetzelfde. En dat voor een jonge hengst die ook nog dekt!” Op de vraag wat nu echt de sterke punten van de sympathieke vos zijn, kan Cornelissen uitgebreid antwoord geven: “Hij kan eigenlijk alles wel. Hij springt goede series, mooie pirouettes, goede appuyementen… Tja wat eigenlijk niet? Het is echt een zo’n lekker paard”, verzucht de amazone die momenteel nog niet weet of ze voor de WK-selecties gaat met dit paard of voor het NK. “Eerst maar eens zien hoe hij het er vanaf brengt tijdens de tweede WK-selectie 12 mei in Kootwijk””, aldus de nuchtere amazone.

Bekijk hier de volledige uitslag van Almelo.

Bron: De Paardenkrant- Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook