Ga naar hoofdinhoud

Witte-Vrees bevestigt deelname WB-finale met Cennin

Madeleine Witte met Cennin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Madeleine Witte-Vrees presteerde in het wereldbekercircuit sterk. Met Cennin (v. Vivaldi) zette ze diverse aansprekende resultaten neer en kwalificeerde zich zo voor de finale in Omaha. Dat de amazone met de Vivaldi-zoon later deze maand daadwerkelijk de oversteek naar Amerika maakt, blijkt uit de gepubliceerde deelnemerslijst waarop haar naam prijkt.  

Witte-Vrees, die in Omaha debuteert in een wereldbekerfinale, kan rekenen op geduchte tegenstand. Zo neemt zij het daar op tegen onder andere titelverdediger Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt (v. Florestan I) en Edward Gal met Glock’s Voice (v. De Niro).

Werth

Naast het Nederlandse trio verschijnt ook Isabell Werth aan de start. De amazone, die met diverse paarden dit seizoen ijzersterk presteerde, gaat met haar Olympiade-paard Weihegold OLD (v. Don Schufro) een gooi doen naar de overwinning.

Rio-ganger

Een andere combinatie die in Rio van de partij was en ook in deze wereldbekerfinale hun opwachting maakt, is Laura Graves met haar KWPN’er Verdades (v. Florett As). Het duo werd afgelopen zomer op de Spelen individueel vierde en maakte deel uit van het Amerikaanse team dat brons won.

Kanshebbers

Carl Hester en Nip Tuck (v. Don Ruto) zijn andere kanshebbers voor een podiumplek. Na het behalen van de zilveren teammedaille in Rio, lijkt de ruin steeds meer te groeien in het werk. De combinatie kwam deze winter sterk voor de dag met diverse hoge klasseringen.

De wereldbekerfinale in Omaha wordt van 30 maart t/m 1 april 2017 verreden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook