Ga naar hoofdinhoud

Zenuwachtige Anne Meulendijks wint met glans U25

Update
United-zoon Avanti met Anne MeulendijksFoto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Anne Meulendijks en MDH Avanti (v. United), de titelverdedigers in het NK U25, zijn hard op weg een tweede NK U25-titel aan hun palmares toe te voegen. De combinatie won zojuist met glans het eerste onderdeel van het NK U25 (score: 74,395%), en bleven voor op Denise Nekeman met Boston STH (v. Johnson) die 73,256% scoorden en Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene (v. UB40), die goed waren voor 72,349%. De spanning was tijdens de proef wel van Anne haar gezicht af te lezen: "Ik was best zenuwachtig" lacht ze na afloop.

De proef van Meulendijks gaf een heel zeker en ontspannen beeld. De United-zoon liep spectaculair door de proef heen, maar bleef steeds mooi op lengte en tevreden. Dus vanwaar de zenuwen bij Meulendijks? “Er ligt toch een soort druk op je schouders. Ik wilde het graag goed doen. We hebben álles gewonnen de laatste tijd, dus er wordt iets van je verwacht. En Avanti voelde zó goed dat ik zelf geen fouten wilde maken.”

Fit voor Aken

Ondanks haar zenuwen liet Meulendijks nauwelijks steekjes vallen, alleen de eerste pirouette draaide Avanti iets te snel door. “Dat was mijn eigen fout. Verder ben ik heel tevreden. Avanti liet maar weer eens zien wat een ongelofelijk karakter hij heeft, hij wéét gewoon dat het in de ring moet gebeuren.” Was Anne al wat gespannen voor het NK, volgende week staat de amazone misschien nog wel iets veel mooiers te wachten: ze mag met Avanti aan start komen op het CHIO Aken. “Dat is toch wel echt dé wedstrijd. Het is echt een droom om daar te kunnen rijden. Daarom rijden we morgen op de rustdag hier alleen rustig aan, zodat Avanti fit blijft voor Aken. Dinsdag is daar al de veterinaire keuring, dus qua planning naast het NK is dat niet optimaal. Maar ik ben wel héél benieuwd hoe het daar gaat!”

Top piaffe-passage van Boston STH

Denise Nekeman werd op ruim een procent achterstand tweede achter Meulendijks. Haar Boston STH liet een fenomenaal mooie piaffe- en passagetour zien met vloeiende overgangen. Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene lieten een spectaculaire proef zien met een spetterende draf- en galoptour, maar de piaffe blijft een struikelblok voor de vos. Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro), de NK winnaars van 2015, werden vierde met 69,651%. Lars op ’t Hoog maakte met Don Presidente (v. Dauphin) de top 5 compleet met een score van 68,14%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.