Ga naar hoofdinhoud

Nederlands gefokte Arcachon wint bij de vierjarige hengsten

Arcachon (v. Apache) hier met Stefanie Wolf - Foto: Equitaris.de/Becker

De vierjarige Apache-zoon Arcachon won vanavond in Warendorf de kwalificatie voor vierjarige hengsten op de Bundeschampionate. Met amazone Stefanie Wolf kreeg de hengst een totaal van 8.4 en pakte daarmee de overwinning. Daarmee zet hij de Nederlandse succesreeks in Warendorf voort: Arcachon werd namelijk gefokt door de Nederlander Tonny Aan de Stegge.

Het wordt een Hollandse succesweek in Warendorf bij de dressuurpaarden. Gisteren won Robin van Lierop de kwalificatieproef voor het kampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden, vandaag hadden acht van de tien beste vijfjarigen een Nederlandse vader en een derde Oranje succes was er met de overwinning van de in Nederland gefokte Arcachon.

Fashion in Black op 2

Arcachon kreeg 9’s voor de rijdbaarheid en de bouw en een 8.5 (draf), 8 (galop) en een 7.5 (stap). Met een totaal van 8.4 won de hengst nipt van zijn leeftijdsgenoot Fashion in Black (v.For Romance). Onder het zadel van Johanna Klippert kreeg de voormalig Westfaalse kampioenshengst een 8.5 (draf), 8 (galop), 8.5 (stap), 8.5 (rijdbaarheid) en een 8 (bouw). Een totaal van 8.3 brengt het duo naar de tweede plaats. Beatrice Buchwald en Destello (v.Dimaggio) kwamen uit op 8.2 met onder ander een 9 voor de draf en 8.5-en voor de galop en bouw.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook