Ga naar hoofdinhoud

Willem Greve: ‘Dit is extra bijzonder’

Willem Greve met Highway M TN Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Willem Greve won zondagmiddag op magistrale wijze de Longines Grote Prijs van CHIO Rotterdam. Als laatste starter in de barrage verpulverde hij met Highway M TN de toptijd van de Ier Daniel Coyle. Kars Bonhof eindigde met Hernandez TN, net als Highway M TN in bezit van Team Nijhof, op de vierde plaats.

Willem Greve en Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek) zetten met hun zinderende rit het Kralingse Bos op zijn kop. Na de overwinning in de Nations Cup op vrijdag was er nu ook in de Grote Prijs ‘Oranje boven’.

Ervoor gaan

Met het mes tussen de tanden stuurde laatste starter Greve zijn KWPN-hengst in een ongenaakbare tijd door het verkorte parcours van de barrage: “Ik had de eerste twee combinaties gevolgd in de barrage en zag even later Daniel Coyle de binnenbocht nemen naar de dubbelsprong. Op het voorterrein besprak ik met Jos Lansink de strategie. Er waren nog maar drie foutloze combinaties. Dus het was óf rustig aan doen óf er volledig voor gaan. We kozen voor optie twee en dat pakte vandaag goed uit. Het is altijd speciaal om een vijfsterren Grote Prijs te winnen, maar nog eens extra bijzonder als dat lukt in eigen land. De sfeer was fantastisch en ik ben heel blij dat hier als winnaar te staan.”

Bonhof, Thijssen, Vrieling, Smolders en Jochems

“Highway M TN is een ongelooflijke vechter. Hij gaat echt voor me door het vuur. Soms is dat wat moeilijk te managen, maar hij geeft alles”, looft Willem Greve zijn hengst. Kars Bonhof trakteerde in het zadel van Hernandez TN (v.Kannan) het publiek eveneens op een sterk optreden. Deze prestatie werd beloond met de vierde plek. De kers op de taart voor de familie Nijhof, die met een grote glimlach stond te genieten vanaf de zijlijn. De vijfde plaats was voor razendsnelle vierfouter Sanne Thijssen, Jur Vrieling werd zesde en Harrie Smolders zevende. Kevin Jochems werd tiende.

Uitslag

Bron: KNHS / Horses.nl

Lees ook:

2 reacties op “Willem Greve: ‘Dit is extra bijzonder’

  • Klopt het dat het niet is uitgezonden bij de NOS??

  • Astrid

    TOFFFFFF man!! Gefeliciteerd, las van de week nog een interview van jaren geleden met je Willem en heb de hele dag vandaag aan je gedacht en hoe je me een rondleiding door de stallen op de watermolen gaf toen was je nog maar een jochie, zoveel passie alle details van de paarden wist je en hun karakter en wat hun sterke punten waren. Super mooi! Op naar de volgende overwinning, er zullen er nog vele volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.