Ga naar hoofdinhoud

Governor wint duel met Gaudi Vita op Jumping Amsterdam

Governor (v. Totilas) en Adelinde Cornelissen - Foto: MadebyJessy Fotografie

Ze waren elkaar nog nooit tegengekomen, de Lichte Tour-toppers van dit indoorseizoen. Governor (v. Totilas) met Adelinde Cornelissen en Gaudi Vita (v. Apache) met Joyce Heuitink. Vanavond op Jumping Amsterdam in de Dressuur Magazine-prijs kwamen de twee in de NK-selecties nog ongeslagen achtjarigen in een direct duel aan de start. Dat duel werd beslecht in het voordeel van de KWPN-hengst Governor. Hij won met 73,284%, Gaudi Vita mocht aansluiten op de tweede plaats met 72,99%. 

De WK-zilveren Governor liet een gladde proef zien, met als enige hakkeltje een schrikmoment in stap. Gaudi-Vita liep een nagenoeg foutloze proef, waarbij vooral de opwaarts gesprongen changementen opvielen. Op de derde plaats mocht Governors neef, de stoere Genua TC (Charmeur uit volle zus moeder Governor) aansluiten, hij kwam met Jeanine Nieuwenhuis op 71,471%. De beste zes deelnemers van de Prix St. Georges mogen zaterdag (10.50 uur) terugkomen voor de kür op Intermédiaire I-niveau.

Dat zijn naast de top drie ook Fantastique (v. Vivaldi) met Lynne Maas, Grace of Rose (v. Jazz) met Lotje Schoots en Erina (v. Jazz) met Thamar Zweistra.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook