Ga naar hoofdinhoud

Kijktip: Afscheid Zenith in NOS Sport

Jeroen Dubbeldam en Zenith Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De beelden van het afscheid van Zenith (v.Rash R) op Indoor Brabant zullen vanavond in NOS Sport op NPO 1 te zien zijn. De NOS plaatste vanochtend al een "kippenvel" interview online met Jeroen, waarin beelden van het Wereldkampioenschap voorbij komen, en Jeroen vertelt over het besluit om Zenith met pensioen te laten gaan.

Het afscheid op Indoor Brabant zal begeleid worden door Glennis Grace, maar zoals Jeroen in het interview met de NOS al zegt zal Zenith “niet vanaf nu niets meer doen, hij gaat nog wel gereden worden.” De Sjiem (v.Aram) en Zenith lopen naast elkaar in de wei: “Daar loopt nogal een historie. Twee paarden die al geschiedenis geschreven hebben in de sport,” benadrukt Jeroen.

‘Ik sta 100% achter mijn besluit’

“Ik heb het gevoel dat we op het allerhoogste niveau niet meer iets groots neer gaan zetten, dat dat gewoon voorbij is. Hij is niet op, maar ik wil niet op een laag niveau eindigen met hem. Dat heeft hij niet verdiend.”  legt Jeroen zijn besluit Zenith met pensioen te sturen in het interview uit. In Den Bosch kan Zenith afscheid nemen, maar neemt het publiek ook afscheid van een paard wat met recht toch wel een legende genoemd mag worden. De man uit Weerselo heeft lang met het besluit rondgelopen, maar is duidelijk: “Ik sta 100% achter mijn besluit.”

Bekijk hier het gehele interview.

Bron: NOS/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook