Ga naar hoofdinhoud

Sergio Alvarez Moya back in business

Sergio Alvarez Moya en MHS Attraction. Foto © Sportfot

Sergio Alvarez Moya is weer terug op het hoogste niveau en vierde dat gisteren met een zege op MHS Attraction (v. Numero Uno) in de 1,50m-rubriek over twee rondes in Wellington. De Spanjaard moest vorig jaar september aan zijn knie worden geopereerd en was ruim vier maanden uit de roulatie. "Ik was laat in Wellington", zei Moya, "want ik wist niet zeker of ik kon rijden. Maar met een goede dokter lukte dat! Ik voel me goed."

In de 1,50m-rubriek over twee rondes was alleen de top drie twee keer foutloos. Sergio Alvarez Moya was in de tweede omloop de snelste met de Numero Uno-dochter MHS Attraction. Hij bleef de Italiaan Lorenzo de Luca met Soory de l’Hallali (v. For Pleasure) een halve seconde voor. De derde plaats ging naar Leslie Howard die met de KWPN merrie Donna Speciale (v. Cavalier) ook foutloos bleef en seconde achter Moya finishte.

Knieoperatie

Een mooi resultaat voor Sergio Alvarez Moya die vier maanden uit de roulatie was. Vorig jaar liep de Spanjaard een knie blessure op na een val van een jong paard. In september werd hij hieraan geopereerd. Eind februari startte Moya weer op de Sunshine Tour in Vejer en verkaste daarna naar Wellington.

‘Ze is heel speciaal’

De negenjarige in Ierland gefokte dochter van Numero Uno, MHS Attraction, rijdt Moya nu een jaar. “Vanaf het eerste moment dat ik haar rijd, vond ik haar al erg speciaal”, vertelt Moya. “Ze is van nature heel snel. Je hoeft eigenlijk geen been te geven, als je je vingers opent dan loopt ze de afstand dicht.”

KWPN’ers in top tien

Op de vijfde en zesde plaats volgenden nog twee KWPN’ers die beiden een tijdfout in de eerste omloop hadden en verder nul bleven. Aiden Killeen reed de negenjarige Fair Play (v. Gaillard de la Pomme) naar de vijfde plek. De zesde plaats was voor de eveneens negenjarige Farrel VDL (v. Cardento) onder het zadel van Daniel Coyle.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook