Ga naar hoofdinhoud

145.000 euro voor Tailormade Temptation-dochter

Tilda (Tailormade Temptation x Lorentin I) - Foto: Westfalenpferde.de

Een dochter van de KWPN-gefokte Tailormade Temptation (Tuschinski x Haarlem) was met 145.000 euro de topper van de Westfaalse eliteveiling. Deze vierjarige Tilda (mv. Lorentin I x Coriander) blijft voor dat bedrag in Duitsland. Bij de veulens was de topprijs voor een springgefokt veulen. Voor Karajanos (uit de eerste jaargang van kampioen Karajan) werd 23.000 euro betaald. 

Niet alleen Oranje boven in Vechta (waar Zack de keuringskampioen en de veilingtopper leverde), maar ook in Münster-Handorf. Naast de veilingtopper bij de rijpaarden zijn ook de twee duurste veulens aan vaderszijde doorspekt met KWPN-bloed. Keuringskampioen 2016 Karajan (Kannan x Verdi x Cornet Obolensky) leverde het duurste veulen. Het hengstveulen uit een moeder van Con Air x Lasino blijft in Duitsland. Het op één na duurste veulen was een zoon van Vitalis. Deze Visionär (mv. Dream On) bracht 20.000 euro op.

Gemiddeld 30.000 euro voor rijpaarden en 8.000 voor veulens

Gemiddeld werd er 29.198 euro betaald voor de rijpaarden en bij de veulens lag het gemiddelde op 7.826 euro. Vier paarden brachten meer dan 50.000 euro op. Bij de veulens gingen er in totaal vier voor meer dan 10.000 euro.

Carl Hedin

De vier paarden die over een halve ton gingen, waren uitsluitend dressuurpaarden. 62.000 euro was er voor Friedemann (v. Fürsten-Look). 55.000 euro werd betaald voor de door de Westfaalse veilingmeester Bernd Richter zelf gefokte Don Berila (v. Don Nobless) en sponsoren van de bekende Instagrammer Carl Hedin kochten de vierarige ruin Emporio (Escolar x Charming) voor datzelfde bedrag.

Volledige uitslag

Tilda:

Karajanos:

Visionär:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook