Ga naar hoofdinhoud

24 hengsten goedgekeurd bij AES

37 Esperance (Sorento x Rousseau)
Esperance Foto Jacquelien van Tartwijk
Afgelopen vrijdag werden nog eens 24 hengsten toegelaten tot de AES-fokkerij op tweede keuring van dit jaar in Schijndel. Nadat eerder dit voorjaar al 27 hengsten tot de fokkerij werden toegelaten, komen daar nu nog eens 24 stuks bij: vijf hengsten ontvingen de status 'approved', 18 stuks werden 'licensed' en een hengst is 'registered'.

Nadat de AES-keuring in België eind maart ongeldig werd verklaard, organiseerde het AES een keuring om de deelnemers aan de Belgische keuring tegemoet te komen. Niet alleen de deelnemers van de Belgische keuring verschenen in Schijndel, maar nog een heel stel hengsteneigenaren kwamen met hun hengst naar de AES-keuring. 34 hengsten werden aangemeld.

Daarvan werden er 24 goedgekeurd. Vijf hengsten kregen de hoogst mogelijke status ‘approved’, die sinds enige tijd niet alleen is voorbehouden aan oudere hengsten die eerder al ‘licensed’ of ‘registered’ werden. Vrijdag was de ‘approved’-status er voor drie dressuurhengsten, de vierjarige Esperance (v. Sorento) van Jan Brouwer, de vijfjarige Don Diego (v. Valeron) van Chris van Breugel, de vierjarige El Torro (v. Painted Black) van Jan Brouwer en voor twee springhengsten: Otello de Villeneuve (v. Flipper d’Elle) van Gierech Odile en de volboed Marrast (v. Groom Dancer xx) van Robin Zwartjens.

Klik hier voor de volledige uitslag van de AES-keuring. 

Onderstaand enkele video’s:

Esperance (v. Sorento):

Otello de Villeneuve (v. Flipper d’Elle):

Lees donderdag meer over de AES-keuring in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.