Ga naar hoofdinhoud

Total US groeit er steeds meer in: 89 punten in halve finale Pavo Cup

Liveblog
Total US, Dinja van Liere Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Het lijkt alsof Total US (v. Totilas) er bij elk optreden meer in groeit en meer de bergop gaat lopen. Afgelopen winter won hij al de Subli Cup en nu is hij een van de favorieten voor de eindzege in de Pavo Cup. De door Paul Schockemöhle gefokte hengst staat onder Dinja van Liere met 89 punten ruimschoots bovenaan. Achter de hengst van Schockemöhle en Van Uytert sluit de eveneens KWPN-goedgekeurde Hometown (v. Apache) aan, die met Diederik van Silfhout vooral indruk maakte in galop, maar punten liet liggen in stap (totaal: 87).

WK-finaliste Haute Couture (v. Connaisseur, 10e plaats, 8,3) van Joop van Uytert en fokker Albert Drost ging met Dinja van Liere lang aan de leiding in de halve finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen. Henriette Smits en Monique Peutz gaven de bruine merrie, die door van Liere nog wat gedurfder door de proef werd gestuurd dan op de WK, 86,6 punten al aan het begin van de rubriek.

Haute Coutures stalgenoot, Hermes (v. Easy Game), die vorig jaar in Ermelo overtuigde met een zeer goede veulencollectie, wordt door Dinja van Liere naar 85,8 punten gestuurd. Hij liet een nette (en in tegenstelling tot sommige voorgaande presentaties ook brave) proef zien.

Hero gelijkmatig door proef

WK-deelnemer Hero (v. Apache, kwalificatie: 7,97/kleine finale: 8) toont een zeer gelijkmatige verrichting onder Emmelie Scholtens, maar lijkt iets uitgeblust door de Wereldkampioenschappen vorige week. Hij krijgt 85,2 punten voor de nette verrichting.

Haley B vierde

Een tweede merrie scoorde al aan het begin van de proef 86,2 punten, Haley B (v. Bon Bravour) met Marlou de Ruyter.

85 punten voor drie paarden

Drie paarden delen de zevende plaats met 85 punten: de KWPN-hengst Daily Diamond (v. Daily Deal) met Bart Veeze, de gespannen NRPS-hengst Don Joe (v. Diego) met Charlotte Fry en de merrie Jamsession Taonga (v. Jazz) met Vai Bruntink.

Habanna tiende

Habanna (v. Vivaldo) krijgt 84,4 punten en zit er daarmee nog bij in de finale en hetzelfde geldt voor Haeden (v. Chippendale) met Ingrid Malan en Handretti (v. Andretti) met Lars op ’t Hoog scoorden beide 84.2 punten.

Trafalgar haalt finale niet

Totilas-nakomeling Trafalgar verscheen onder Glock-ruiter Riccardo Sanavio in de baan. Hoewel de hengst niet overal even zuiver was (onder andere duidelijk zichtbaar in stap), beoordeelde de jury het optreden alsnog met 83 punten. Voor RS2 Hot Game (v. Easy Game) is de Pavo Cup een belangrijke krachtmeting. De hengst werd in 2015 aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en doet nu opnieuw een gooi naar het dekbrevet. Vandaag scoorde de Easy Game-zoon 79 punten.

Goedgekeurde hengsten

Voor vijfjarige hengsten is de Pavo Cup-deelname ‘verplicht’ conform het Pavo Cup uitvoeringsbesluit 2017, artikel 2.3. De beste 12 paarden mogen door naar de finale.

De finalisten

Total US (v. Totilas): 89
Hometown (v. Apache): 87
Haute Couture (v. Connaisseur): 86,6
Haley B (v. Bon Bravour): 86,2
Hermes (v. Easy Game): 85,8
Hero (v. Apache): 85,2
Daily Diamond (v. Daily Deal): 85
Don Joe (v. Diego): 85
Jamsession Taonga (v. Jazz): 85
Habanna (v. Vivaldo): 84,4
Haeden (v. Chippendale): 84.2
Handretti (v. Andretti): 84.2

Klik hier voor de startlijst

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Tekst: Tamara Buunk en Rick Helmink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook