Ga naar hoofdinhoud

De aftrap voor de NTD is in Norg gegeven

Exclusief
keuring

Nadat op de CK West de frisse tweejarige Keldine (Cizandro x Manno), halfzus van Eebert, zich kandidate had gesteld voor de Nationale titel meldde zich in Norg de kapitale bruine Kalina (Eebert x Waldemar) van Wout Liezen uit Wanneperveen. De algemene kampioene van Norg, Kalina, is een scherp groot hoogbenige merrie met een opvallende schoft- en schouderpartij die keer op keer de goede kant oploopt.

Kalina werd voor  11.000 euro op de veulenveiling in Ermelo aangeschaft van de Familie Hermanussen uit Beers en is een zus van de driejarige reservekampioen van West, Jasmijn van Piet de Groot uit Leerdam. Ze gaat naar Ermelo tezamen de grote over veel front beschikkende Kyraminde (Fantijn x Aquarel) van Evert Sneller uit Zwolle.

Joy

De nationale kampioenen van 2016, thans driejarigen Joy (Eebert x Patijn) van Johan Smink te Steenbergen en Johannalina (Cizandro x Larix) van H. Minkema uit De Wilgen wisselden nu stuivertje, waarbij Johannalina reserve kampioen van Noord werd. Daar waar de beide tweejarige veel maat en macht uitstraalde valt de driejarige Johannalina op door jeugd. De jury verklaarde haar keuze, maar er was ook veel voor te zeggen geweest als Joy tot rubriekswinnares was verkozen. Beide dames van weleer worden vergezeld naar Ermelo door de volle zus Ditisem, Jasmijn (Roy x Manno), Jade (Patijn x Larix), Jessica (Cizandro x Lorton) en Jesiena (Eebert x Fabricius).

Wijlen Wim Veneklaas Slots niet vergeten

Bij de keurmerries was er ‘een groet van boven’. De zwarte keurmerrie Intens (Urgent x Tendens) liet zich als beste zien in de kampioenskeuring en maakte duidelijk dat we wijlen Wim Veneklaas Slots niet mogen vergeten! Ook haar zien we terug in Ermelo.

Twaalf veulens naar NVK

Twaalf veulens werden uitgenodigd voor de NVK in Ermelo. Op overtuigende wijze ging de titel naar de schimmel Michelin (Icellie x Stuurboord x Tempelier) van Rein Bosch in Hellendoorn, die zijn eigen merrie uit zijn concourspaard Zinnia met zijn eigen hengst aanpaarde! Dat vertrouwen werd beloond. Een voornaam tuigtypisch veulen met veel front en extra bewegingen. Hij kwam, zag en overwon.

Tweemaal afgewezen Jannes W super in het tuig

Op de Centrale keuring van de Tuigpaarden Noord paste het credo: ‘successen uit het verleden, zijn garantie voor de toekomst’. Maar andersom geldt dat ook voor het optreden van de vierjarige hengst Jannes W (Manno x Patijn x Waterman) van Leendert Veerman. Het fokproduct van Jan Greve werd op de hengstenkeuring tweemaal afgewezen, maar liet nu zien wat het fokdoel (presteren in tuig) is! Hij ontving een uitnodiging te zamen met vier andere kandidaten om in Ermelo te strijden om de Egbert Emmink Bokaal. Veerman zal hem wederom voorstellen aan de hengstenkeuringscommissie.

Uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook