Ga naar hoofdinhoud

Ampère levert zijn opvolger

Foto Melanie Brevink
De sterke jaargang van de voormalige HK-kampioen Ampère werd zojuist bekroond met de kampioenstitel. De formidabel bewegende cat.nr 331 Fierce-S trad daarmee in de voetsporen van vader Ampère.

De reservetitel was voor de langgelijnde Johnson-zoon Fecco. De derde plaats was voor cat.nr 369 For You Two (Bordeaux x Ferro), waarmee de waarde van grootvader Ferro (die in de pedigree van bijna alle kampioenskandidaten was vertegemwoordigd) werd benadrukt.

Op de vierde plaats eindigde de nog naamloze cat.nr 338 (Ampère x Jazz), gevolgd door Foundation (Amazing Star x Jazz), Filemon A.K. (Apache Welt Hit II) en Flinstone B (Vivaldi x Ferro).

Klik hier voor alle nieuwsberichten van de KWPN-hengstenkeuring.

Klik hier voor foto’s van de doorverwezen hengsten.

Klik hier voor filmpjes van de hengsten.

Bron: Horses

3 reacties op “Ampère levert zijn opvolger

  • TBoomaars

    ik vond het een ruig dier maar…… ingeteeld via zowel Ferro als Flemmingh ???? ik vind dat toch niet echt een goede boodschap naar de fokkers

  • Jacolien Smit

    Ik zou met die “kampioenshengst” nooit dekken. Snap niet dat ze iets bekronen voor in de fokkerij met zo veel inteelt! Voor de sport ala, maar fok nee mij niet gezien. Er zijn zat andere hengsten!

  • Silvia van der Horst

    Voor de duidelijkheid: de inteelt slaat alleen op het dier zelf. Wanneer deze hengst wordt aangepaard met een geheel onverwante merrie staat het inteelt-percentage weer op 0%. Kwestie van opletten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook