Ga naar hoofdinhoud

Bart Veeze nieuwe ruiter Daily Diamond

Exclusief
Daily Diamond, hier in het verrichtingsonderzoek - Foto: Melanie Brevink
Bart Veeze krijgt de vijfjarige KWPN-goedgekeurde Daily Diamond (v. Daily Deal) van Jan Greve en Nico Witte te rijden. Onlangs liet Nico Witte aan Paardenkrant-Horses.nl weten dat Kirsten Brouwer de nieuwe amazone van de hengst zou zijn, maar om praktische redenen is nu gekozen voor Veeze. Daily Diamond dekt op De Watermolen in Haaksbergen en de in Lochem woonachtige Veeze zal hem daar een aantal keer per week komen rijden. 

Veeze, die eerder onder andere de goedgekeurde hengsten Zirkoon, Havel, Welcome en Welt Hit II onder het zadel had, is verbaasd als hij een telefoontje ontvangt van de redactie van Paardenkrant-Horses.nl. “Ik heb er echt nog maar een keer opgezeten”, vertelt de ruiter lachend.

Die ene keer was wel veelbelovend: “Hij voelde heel goed aan. Hij heeft de laatste tijd niet zo heel veel gedaan, maar ik denk dat het een paard is met veel potentie.”

Pavo Cup

Het hoofddoel voor dit seizoen is de Pavo Cup. “Als goedgekeurde hengst moet hij de Pavo Cup natuurlijk lopen.” De WK-selecties zijn ook een optie, al moet Daily Diamond die in Duitsland lopen als Westfaler. “De selecties in Duitsland zijn al best snel. Begin juni. We moeten even kijken of dat haalbaar is.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook