Ga naar hoofdinhoud

Bubalu VDL naar Duitsland

Jur Vrieling met VDL Bubalu Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De VDL Stud heeft bekend gemaakt dat twee VDL-hengsten het komende dekseizoen in Duitsland staan. Een van die twee is Bubalu VDL (v. Baloubet du Rouet), waarmee Jur Vrieling vele successen behaalde. Hij gaat naar Sven en Lothar Völz. De ander is Quasimodo van de Molendreef, de vader van onder andere Hello Sanctos. Quasimodo komt ter dekking bij Martin Determann (Kathmann). 

Bubalu VDL werd in februari 2015 op de KWPN hengstenkeuring op vijftienjarige leeftijd teruggetrokken uit de sport. In zijn sportcarrière droeg hij onder andere bij aan het teamgoud op de Wereldruiterspelen in Caen, de zilveren teammedaille op de Olympische Spelen in Londen en de winst in de Nations Cup finale in 2014.

179 veulens

Daarna werd hij op de VDL Stud volledig ingezet voor de fokkerij, maar relatief weinig fokkers maakten gebruik van de Baloubet du Rouet x Nimmerdor-hengst. Tot en met 2016 bracht bij 149 veulens bij het KWPN. Vorig jaar (2017) werden er 30 veulens van Bubalu geregistreerd.

Brantzau VDL naar Jur Vrieling

Een derde VDL-hengst is ook van station gewisseld. De zevenjarige Brantzau VDL (Baloubet x Carthago x Coriander), die bij Sven en Lothar Völz stond, staat inmiddels al enige tijd op stal bij Jur Vrieling. Onder Vrieling liep hij zijn eerste concoursen al en maakte hij een paar nulrondjes in het 1,30m in Drachten en Opglabbeek.

Bron: VDL Stud/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook