Ga naar hoofdinhoud

BWP HK: 45 hengsten naar derde fase

De voorzitter van de BWP-hengstenkeuringscommissie, Stefaan Desmet, kondigde voorafgaand aan het bekend maken van de keuroordelen dat hij en de zijnen ruim doorverwezen hadden. In totaal mogen 45 hengsten naar de derde fase: 43 springhengsten en twee dressuurhengsten. 

“De hengsten waren van hoge kwaliteit dit jaar en daarbij is het ook ons beleid dit jaar om ruim aan te wijzen voor de derde fase. We hebben veel hengsten gezien die niet optimaal waren voorbereid en die we graag nog een keer onder het zadel zien”, aldus Desmet.

Eén van de opvallendste hengsten was cat.nr 45 Narcos van de Smidshoeve (v. Toulon), die het enorm vermogende Belgische springpaard belichaamde. Verder was het zoeken naar de sterke Belgische kanonnen zoals we die kennen. De BWP’ers zijn sterk verbeterd qua model, maar hebben wat ingeleverd op vermogen.

Met vier doorverwezen zonen is Elvis ter Putte topleverancier. Verder kregen Casalito en Clarence C twee zonen door naar de derde fase.

In de dressuurrichting werden twee hengsten uitgenodigd voor de derde fase. Een BWP’er van Charmeur en een Oldenburger van Quotenkönig.

De website van het BWP had overigens een leuke nieuwe functie: de bezoekers konden stemmen op hun favoriet. Opvallend genoeg werd de Charmeur-zoon publiekslieveling in springpaardenland Belgie.

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook