Ga naar hoofdinhoud

BWP richt zich op de toekomst met nieuw bestuursmodel

Het BWP (Belgische Warmbloepaarden Stamboek) heeft aangekondigd dat zij veranderingen heeft doorgevoerd om klaar te zijn voor de toekomst. Dit houdt onder andere in dat er voor een nieuw bestuursmodel is gekozen.

“Na 50 jaar vonden we het tijd voor vernieuwing. We moeten klaar zijn voor de toekomst. Alles, ook het paardengebeuren verandert. Het werd tijd dat we ons daaraan aanpassen.” Met die woorden opende voorzitter Kris Keersmaekers afgelopen weekend de BWP-persconferentie.

Om klaar te zijn voor de toekomst werd het bestuursmodel aangepast aan de hedendaagse eisen, dat om een krachtdadig bestuur vraagt. Om dit alles zo snel mogelijk in de praktijk om te zetten, worden er vervroegde verkiezingen georganiseerd in het voorjaar van 2015. De verandering van het bestuursmodel heeft ook gevolgen voor de organisatie op zich en het BWP secretariaat in het bijzonder.

Actieve promotie van vereniging, paard en fokker wordt gezien als een betere dienstverlening van de BWP-leden. Om meer te kunnen inzetten op dit item, werden er ook wat verschuivingen doorgevoerd.

Het BWP kende een toename van het aantal geregistreerde veulens in 2014. Ook kunnen zij op de steun rekenen van een nieuwe sponsor Xcellent Horse Insurance (Hippo Zorg).

Bron: Persbericht BWP

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook