Cobs domineren Nederlandse editie International Welsh Show

De International Welsh Pony & Cob Show wordt iedere twee jaar ergens ter wereld georganiseerd. De editie van 2017 vond zaterdag plaats in Nederland, in Ermelo. Vanuit 10 landen waren er bijna 400 inschrijvingen. Aan het einde van de dag gingen de twee hoogste titels naar Welsh Cobs.

In vier ringen werden de hele dag Welsh pony’s gekeurd. Aan de hand, maar ook in gebruiksrubrieken.
Na een lange en natte dag ging de titel van Overall Supreme Campion naar Groot-Brittannië, naar de imponerende Cob-hengst Llanarth Fiery Jack (v. Menai Sparkling Magic), die ook Overall Adult Champion werd.

De reservetitel ging in het dagkampioenschap eveneens naar een Cob. Dit keer naar de Duitse Aleanto Gambler (v. HS Lord Thomas). Hij werd eerder al verkozen tot Overall Youngstock Champion.

Nederlands succes
In het dagkampioenschap stonden ook twee Nederlandse sectiekampioenen. In de sectie B was het kampioenschap voor Stougjeshoeve Escudo (v. Breeton Dai) van de familie Verbaas.
Aniek Rolf had de kampioen van de Welsh Partbreds met Campsterhoven’s Marlies (v. Heitrak’s Marvin).

In de sectie A was de kampioenstitel voor De Britse Pendock Paigeboy (v. Pendock Mirage). Hij werd tevens Overall Reserve Adult Champion.
Ook het kampioenschap in de sectie C ging naar Groot-Brittannië naar Donys Importance (v. Donys Llawen).

Lees woensdag meer in de Paardenkrant-Horses.nl.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.