Ga naar hoofdinhoud

Dakar VDL en VDL Glasgow vh Merelsnest goedgekeurd voor Oldenburg

Jur Vrieling met Glasgow van het Merelnest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De hengsten Dakar VDL en VDL Glasgow vh Merelsnest hebben hun dekbrevet bij het Oldenburger Verband gekregen. De VDL Stud maakte dit gisteren bekend op hun Facebook-pagina. Het Verband keurde ook al de dressuurhengsten Daily Diamond en Woodlander Woodstock van Jan Greve goed.

Het Grand Prix-paard VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. is zeer succesvol onder Jur Vrieling met onder meer een overwinning in de wereldbekerkwalificatie in Helsinki. De twaalfjarige zoon van Nabab de Reve had al de goedkeuringen in Hannover, bij het BWP, AES en NRPS op zak. Daar kwam onlangs het dekbrevet voor het Selle Français bij en nu mag de hengst ook de Oldenburgermerries bedienen.

Dakar VDL

De KWPN-hengst Dakar VDL slaagde in 2011 voor zijn verrichtingsexamen met onder meer een 8,5 voor vermogen en verdiende daarmee zijn goedkeuring in Nederland. Later kwam daar Hannover nog bij. De zoon van Cardento werd door James Billington, stalruiter van de VDL Stud, in de sport gebracht. Dakar springt op internationaal 1,50m niveau en sprong als achtjarige naar een zevende plaats in de 1,50m Derby van Drammen. Als zevenjarige werd hij kampioen van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ. Jur Vrieling heeft sinds begin dit jaar de teugels van Billington overgenomen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.