Ga naar hoofdinhoud

Deelnemers BWP hengstenkeuring online

BWP Hengstenkeuring 2017 - Foto: BWP

114 hengsten werden dit jaar aangemeld voor de eerste fase van de BWP hengstenkeuring, het veterinaire onderzoek. 70 procent van de hengsten werd toegelaten tot de tweede fase, die van 19 tot en met 21 januari plaatsvindt in Lier. 

Er werden dit jaar bij het BWP iets meer hengsten aangemeld dan vorig jaar, toen stonden er 106 hengsten in de catalogus. Van de 114 hengsten mogen er negentien direct naar de derde fase, de zadelproef. Dit zijn onder andere hengsten die al eerder werden toegelaten tot de derde fase, maar niet werden gepresenteerd of oudere hengsten die al in de sport hebben gelopen. Bij de oudere hengsten staat onder andere Untouchable (v. Hors la Loi II) in de catalogus.

Veiling

44 hengsten werden aangemeld voor de BWP-veiling, de BWP Top Stallion Auction. Vorig jaar kochten vooral Duitsers flink in op deze veiling. Gestüt Sprehe kocht vier hengsten, waaronder veilingtopper Zucchero d’Hyrencourt Z.

Klik hier voor de deelnemers

Klik hier voor meer informatie

Bron: BWP

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook