Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Silfhout stuurt G-Star naar 87 punten in IBOP

Cupido onder Diederik van Silfhout. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Absolute topscoorder van de IBOP in Barsingerhorn bleek de achtjarige Fürst Romancier-dochter G-Star. Diederik van Silfhout stuurde de merrie, die een halfzus is van de KWPN-hengst Cupido naar 87 punten. Bij de springpaarden was een dochter Vittorio de beste. Van de 20 deelnemende merries in de IBOP slaagden er gisteren zestien.

De royale 1,76m metende G-Star (v. Fürst Romancier), gefokt door Fried van Stiphout uit Hegelsom en in eigendom van Sandra Kleuskens uit Horst, is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde Lichte Tour-hengst Cupido (v. Daddy Cool). Ze werd vakkundig voorgesteld door Cupido’s voormalige ruiter Diederik van Silfhout. De stermerrie is al geklasseerd in het Z2 en kon gisteren het IBOP-predicaat toevoegen aan het sport-predicaat.

‘Heel opvallend paard’

Ze slaagde met een topscore van 87 punten, inclusief negens voor de galop, souplesse en rijd-&bewerkbaarheid. “G-Star is een hele imponerende merrie met veel front. Ze laat zich zeer goed rijden en bewerken, en beweegt met een heel mooi voorbeengebruik. Ze beschikt over drie goede basisgangen en veel souplesse. Echt een heel opvallend paard!”, vertelt inspecteur Marcel Beukers, die samen met Henk Dirksen de IBOP beoordeelde.

80 punten voor dochter van Jazz

Met 80 punten liet de vierjarige Keep Faith ook een goede verrichting zien. Ze is een dochter van Jazz uit Zinedine elite sport-dres PROK van Painted Black, van fokker Nicole van Amerongen uit Twisk. Voor de draf kreeg zij een 8,5 en voor de stap een 7,5 naast uitsluitend 8-en voor de overige onderdelen. “Dit is een lichtvoetige, met veel expressie bewegende merrie die zich al goed laat rijden. In draf valt haar goede techniek en bergopwaartse tendens op. En aansluitend hebben we haar met 80 punten voor exterieur kunnen opnemen in het stamboek en ster kunnen verklaren”, licht Beukers toe.

Vittorio levert beste springpaard

Van de vier deelnemende springmerries slaagden er twee, waaronder met de hoogste punten, 79, de vijfjarige Vittorio-dochter Jessie V van C. Kok uit Midden-Beemster. Deze merrie springt met veel afdruk, snelle reflexen en goed met de schoft naar boven.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook