Ga naar hoofdinhoud

Drontense veulens iets duurder dan vorig jaar

Dressuurgefokte hengstveulens werden gisteravond  op de veulenveiling Dronten als duurste verkocht.

Voor de pauze wisselden de Astrix zoon Idool en Ignado-Rijk (v. Dream Boy) voor 9.500, respectievelijk 12.000 euro van eigenaar. Ook de favoriet van het publiek kon vlak voor de pauze worden gehuldigd. Het bruine hengstveulen Izaak had ruimschoots de meeste stemmen van het publiek gekregen. Deze Zhivago-zoon, gefokt door G.J. Hoekman, maakte direct reacties los. Het werd een biedrace tot 14.000 euro en hiermee werd Izaak het duurste veulen van de veiling.

Na een spectaculaire pauzeshow van De Jolly Jumpers uit Kampen werd Interpol Texel (Florencio x Ferro) afgeslagen op 9.000 euro.

De totale omzet van de afgeslagen veulens was 207.600 euro. Dat maakt een gemiddelde van 4.613 euro voor de 45 verkochte veulens. Hiermee laat de gemiddelde prijs per veulen een lichte stijging zien ten opzichte van vorig jaar.

Jan Cees Vogelaar, voorzitter van Stichting Flevomanege’s, bedankte Coen en Leny van Zanten voor hun inzet. “We hopen dat we nog vele jaren gebruik mogen maken van jullie kennis en kunde”, aldus Vogelaar.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook