Fleau de Baian KWPN goedgekeurd

Fleau de Baian (Jazz x Ulft) - Foto: Rick Helmink

De achtjarige reeds Oldenburgs en AES-goedgekeurde Fleau de Baian (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen en Gerard Korbeld gaat vanaf vandaag door het leven als  KWPN goedgekeurde hengst. Vanaf afgelopen donderdag stond de volle broer van Parzival op het KWPN Centrum voor de vijfdaagse karaktertest. Die kwam de succesvolle Lichte Tour-hengst goed door en vandaag volgde – op enigszins knullige wijze – de goedkeuring. 

De hengstenkeuringscommissie werd na afloop van de aanlevering van de driejarige dressuurhengsten en de eerste zadelpresentatie van de vierjarige hengsten naar de stal getrommeld door senior-inspecteur Wim Versteeg alwaar hij op de straat op stand en in stap en draf werd bekeken door de jury. Zonder publiek volgde de goedkeuring. Uit de handdruk van Bert Rutten aan Adelinde Cornelissen werd duidelijk dat de door Ria Beijer gefokte hengst was goedgekeurd.

Lange weg

Voor mede-eigenaar Gerard Korbeld een mooi succes: “Het was een lange weg, maar geweldig dat hij nu is goedgekeurd.” De officiële huldiging volgt uiteraard nog wel: aan het einde van het voorjaarsonderzoek mag Fleau de Baian nogmaals opdraven en zullen er bloemen zijn voor fokker familie Beijer.

Het KWPN schrijft op haar website: “Op stal toonde de Jazz-zoon zich vriendelijk en alert op zijn omgeving. Hij liet zich door de grooms prima verzorgen. De hengst laat met zijn acht jaar al veel kwaliteit zien voor het hogere werk. De recente Nederlands kampioen Lichte Tour wist derhalve te overtuigen en gaat voortaan door het leven als KWPN-goedgekeurde hengst.” 

Klik hier voor de rapportage

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Fleau de Baian is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is aansprekend.
De nek is voldoende van lengte met een zware hoofd-hals verbinding.
De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en komt diep uit de borst.
De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is steil van ligging en goed van lengte.
De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn iets strak en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is voldoende van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De voeten zijn goed ontwikkeld, wat breed en goed van kwaliteit met lage verzenen.

Afstamming:
Fleau de Baian is een zoon van de preferente dressuurpaarden vererver Jazz. Moeder Fidora is een ster preferente prestatie merrie van de keurhengst Ulft. Hiermee is Fleau de Baian dus een volle broer van EK-goud, WK-goud en WB-winnaar Parzival die jarenlang de Nederlandse eer heeft hooggehouden met Adelinde Cornelissen. Fidora bracht naast Parzival, een Int-I van Turbo Magic, een LT paard van Highline, een ZZL paard van Sir Sinclair alsmede Z dressuurpaarden van Welt Hit II, Turbo Magic en Wolfgang. Overgrootmoeder Antara (v.Roemer) bracht o.a. het Grand Prix paard Grenoble (v.Bismarck), het ZT paard Paso Doble (v: Jetset D) en een Z dressuurpaard van Wolfgang. Uit deze moederlijn komen ook de KWPN hengsten Jerveaux (v.Ferdeaux), Governor (v.Totilas) en Armani (v.United).

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Fleau de Baian dient langgelijnde merries aangeboden te krijgen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.