Ga naar hoofdinhoud

For Kingdom beste in Sporttest Verden, Kaiman-zoon Ohio krijgt 8,40

For Kingdom onder Pascal Kandziora Foto: Dr. Tanja Becker/Equitaris www.equitaris.de

In Verden was gisteren de sporttest voor vier- en vijfjarige dressuurhengsten. De keuringscommissie zag 24 hengsten, waaronder een aantal Nederlandse inzendingen. De vijfjarige in Oldenburg goedgekeurde For Kingdom (For Emotion x Dimaggio) kwam als beste naar voren met een 9,05 gemiddeld. De door Jan Pieter Dalsem zelfgefokte en in Oldenburg goedgekeurde Ohio (Kaiman x Grand Galaxy Win) scoorde een 8,40 gemiddeld en werd vierde bij de vierjarigen. 

De Britse Lynne Crowden fokte winnaar For Kingdom. Hij is de halfbroer van wereldkampioene Woodlander Farouche en gefokt uit de Grand Prix-merrie Woodlander Dornroschen. Vorig jaar liep hij al een goede sporttest en nu was hij met een 9,05 nog beter. Voor rijdbaarheid behaalde hij een 9,8. Draf en galop waren voor de juryleden een 9,0 waard, de totaalindruk een 9,5. De stap scoorde met 7,8 het laagst.

Gediskwalificeerde Bundeskampioen

De op één na beste proef bij de vijfjarigen werd afgelegd door de Hannoveraanse San to Alati (Secret-Belissimo M x Florencio). De gediskwalificeerde Bundeskampioen van vorig jaar kreeg gemiddeld een 8,62. Die bestond uit 8,7 voor draf, galop en algemene indruk, 8,6 voor stap en 8,5 voor rijdbaarheid. Met een 8,24 gemiddeld werd de Westfaalse Imperial MT (Ibiza x Davignon) derde. De hengst overtuigde vooral op het gebied van rijdbaarheid en algemene indruk met elk een 8,5. Samen met de 8,2 voor draf en stap en 7,8 voor galop kwam de eindscore uit op 8,24.

Dutch Dream en Florida TN

De door Ab de Lange gefokte vijfjarige Dutch Dream (Dream Boy x Fürst Romancier) scoorde 8,21 gemiddeld. De Oldenburger reservekampioen Florida TN (For Dance x Zack) van Team Nijhof kwam gemiddeld op een 7,61.

Bonhoeffer beste vierjarige

Beste bij de vierjarigen was de Celle-stoeterijhengst Bonhoeffer (Bon Coeur x Carabas). De totaalscore van de hengst was 8,61 en bestond uit 8,0 voor draf, 9,0 voor galop, 8,8 voor stap, 8,5 voor rijdbaarheid en 9,0 voor algemene indruk. De tweede plaats ging met een gemiddelde van 8,55 naar Etienne (Escolar x Sir Donnerhall). De individuele scores zijn 8,7 voor draf, 8,8 galop, 7,5 stap, 9,0 rijdbaarheid (beste score van deze groep) en 8,5 voor algemene indruk.

Ohio vierde

De Trakehner hengst Kenneth (Millennium x Shavalou) werd derde met 8,53 gemiddeld. Met een 9,2 voor de galop scoorde de hengst hiervoor het hoogste cijfer. Met een 8,40 gemiddeld volgde de Kaiman-zoon Ohio. Behalve voor de stap waar de hengst een 8 voor kreeg, scoorde hij allemaal 8,5-ven.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.