Ga naar hoofdinhoud

Four Legends door Foundation verslagen

Foundation, hier nog onder Franka Loos. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Vorig jaar zomer bracht Four Legends in de EDS-veiling op het WK in Ermelo 605.000 euro op. Voor een fractie daarvan werd een paar jaar geleden Foundation in diezelfde Excellent Dressage Sales geveild. Maar vandaag in Zuidbroek waren de rollen omgedraaid. De United-zoon van Titan Wilaras won zeer terecht de derde omloop van de Isah Hengstencompetitie in de klasse Z.

Franka Loos zat zichtbaar te genieten op haar mooie KWPN-hengst Foundation, die zijn werk met gemak deed. Dat was het verschil met Four Legends, die nu nog wat meer moeite had met onder meer de contragalop, het appuyement en de wissels.

Allure en tritt

Onder Stephanie Kooijman liet Four Legends wel weer zijn klasse zien door met veel allure en tritt door de baan te gaan. Het verlies van takt in galop in de oefeningen lieten de juryleden Christa Larmoyeur en Monique Peutz ook doorwegen in het cijfer voor harmonie (7,5.). De score van de Wynton-zoon kwam uit op 82, terwijl Foundation met onder meer 8.5-en voor harmonie en aanleg uitkwam op 84.

Dark horse

De derde plaats was voor Electron (v. Ampere), die onder Annemarie Brouwer in draf wat scheef was en in galop soms wat takt verloor. De ‘dark horse’ van de Isah Hengstencompetitie, Feel Good (v. Contango), liet onder Marlou de Ruijter een zekere belofte voor de grote sport zien.

Uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook