Ga naar hoofdinhoud

Geniaal zit stalgenoot Hermès op de hielen

Dinja van Liere met Hermès. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Dat Dinja van Liere de zege in de hengstencompetitie klasse Z/ZZ-Licht mee naar huis zou nemen stond op voorhand al vast. Maar dat uiteindelijk Geniaal (v. Vivaldi) net als zijn stalgenoot Hermès (v. Easy Game), winnaar van de drie voorselecties, ineens in de allerlaatste wedstrijd evenveel punten pakte voorzag waarschijnlijk niemand. Zo werd de strijd om de eindzege alsnog spannend, waarbij de Easy Game-zoon door zijn eerder behaalde punten alsnog gekroond werd tot winnaar van de hengstencompetitie.

Van Liere bemachtigde met beide paarden al de twee te vergeven finaleplekken voor Den Bosch. De amazone reed met Hermès, winnaar van het brons op het WK vorig jaar, een proef op Z-niveau en stuurde de Easy Game-zoon met ogenschijnlijk veel gemak door de proef. Voorzitter van het jurycorps Mariëtte Sanders roemde de galop van de hengst. “Met name de galopreprise was sterk en technisch gezien van een hoog niveau.” De proef oogde netjes, maar kende weinig echte hoogtepunten.

Geniaal

Dat was bij Geniaal, die echt op het juiste moment zijn naam eer aan deed en een proef op ZZ-Licht-niveau liep, wel het geval. Hij liep met veel allure door de baan, waarbij de stap misschien wat meer ruimte mocht hebben. Voor zijn galop kon het jurycorps een 9 kwijt, net als voor de draf en harmonie. Met 88 punten sloot Van Liere met beide paarden de proeven af.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook