Ga naar hoofdinhoud

Rubin-Royal stoot Romanov van de troon, Jazz op 3

Rubin Royal OLD (v. Rohdiamant) - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
Rubin-Royal (v. Rohdiamant) staat weer op de eerste plaats van de HorseTelex Results Wereldranking, hij heeft zijn volle broer Romanov van de troon gestoten. Romanov is zelfs gezakt naar de zevende plaats op de A-ranking. KWPN-boegbeeld Jazz (v. Cocktail) is de laatste tijd flink gestegen en staat nu op de derde plaats van de ranking. Die stijging heeft hij onder andere te danken aan de goede prestaties van Blue Hors Don Oymbrio, Vancouver K en Zephyr op het hoogste niveau. 

Flink wat verschuivingen in dus de top van de HorseTelex-ranking voor dressuurhengsten. De Niro (v. Donnerhall) staat op plaats 2, maar is niet langer de hengst met de meeste paarden in de internationale sport op de dynamische HorseTelex-ranking. Het afgelopen jaar (maart 2018-2019) waren er van Jazz 63 nakomelingen in de internationale sport actief, Sandro Hit (plaats 11 op de ranking) had er 62 en De Niro 45. Met 22 paarden in de internationale Grand Prix is De Niro nog wel altijd de hengst met de meeste nafok in de internationale Grand Prix.

D-bloed

Op de plaatsen 4 en 5 van de ranking ook D-bloed: Dimaggio staat op 4 en Diamond Hit op 5. Verder in de top-20 ook nog de D-hengsten Don Schufro (9), Don Frederico (19) en Don Crusador (20).

Rousseau, Stedinger en Gribaldi

De 6e plaats op de ranking is voor Rousseau (vader van onder andere Blue Hors Zack), 7e dus Romanov, plaats 8 is voor Stedinger en Gribaldi staat op de 10e plaats.

Spielberg

Op de B-ranking (nafok tot en met 12 jaar/minimaal 10 nakomelingen) voor dressuurhengsten heeft Spielberg (v. Sunny-Boy) de leiding weer overgenomen van Hotline (v. Hofrat). Verder in de top-5: Quaterback (v. Quaterman), San Amour I (v. Sandro Hit) en Blue Hors Zack (v. Rousseau).

Klik hier voor de gehele HorseTelex Results Ranking (alleen voor TOP-leden).

Bron: HorseTelex Results

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook