Ga naar hoofdinhoud

Hengstveulen geboren van Double Dutch en Wonderlady Texel

Leunus van Lieren Foto: Lonneke Ruesink
De reservekampioene van de Nationale Merriekeuring Wonderlady Texel (v. Ferro) en de nieuwbakken Grand Prix-hengst Hexagon's Double Dutch zijn zondag de ouders geworden van een zwart hengstveulen. De familie Van der Panne uit Benschop is de trotse fokker en eigenaar.

Vader Double Dutch (v. Johnson) debuteerde vorig jaar onder Thamar Zweistra winnend in de Grand Prix op een subtopwedstrijd in Heiloo. Eigenaar Leunus van Lieren heeft de hengst nog nooit op een hengstenkeuring aangeboden.

Papier

“Maar dat gaat wel een keer gebeuren”, aldus Van Lieren. “Hij doet de oefeningen van de Grand Prix spelenderwijs, echt een heel goed paard. Ik wil hem nog wel een keer aanbieden ter goedkeuring, er moeten toch papieren komen bij die veulens.”

Vinegra Utopia

Vorig jaar insemineerde Van Lieren twee merries met sperma van Double Dutch. In mei verwacht Van Lierens Grand Prix-merrie Vinegra Utopia (v. Negro) een veulen van Double Dutch.

Hexagons Double Dutch is een zoon van Johnson uit de ZZ-Licht-merrie Ushimanda, de volle zus van de Grand Prix-merrie Roumanda. Grootmoeder Latamanda en overgrootmoeder Indiamanda kwamen ook uit op het hoogste niveau.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.