Henkie levert veilingveulens in Rheinland en Oldenburg

Henkie (v. Alexandro P) met Adelinde Cornelissen - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Dat Henkie (Alexandro P x Upperville) zelf moeiteloos de allerbeste dressuurcollega’s van zijn jaargang kan bijbenen, heeft hij al vaak genoeg laten zien. Afgelopen weekend nog met een tweede (in de kwalificatie) en een 8ste plaats in de finale van de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Als vaderpaard wordt de volbloed Gelderse hengst nu ook bij onze Oostenburen met open armen ontvangen: zowel Rheinland als Oldenburg hebben een Henkie opgenomen in de veulenveilingcollectie. 

De door familie Hekkert gefokte Henkie werd begin 2017 goedgekeurd door het Oldenburger Verband, dat zelfs haar statuten aanpaste om een Gelderse hengst te kunnen keuren voor de dressuurpaardenfokkerij (ook met het oog op de bloedspreiding). De Duitse fokkers maakten daar gebruik van: eerder dit jaar liep een Henkie-hengstveulen naar toppunten in een kwalificatie voor het Duitse veulenkampioenschap  (waar hij overigens afwezig bleef).

Veilingveulens

Het voor de Oldenburger veulenveiling geselecteerde merrieveulen Heartbeat (Henkie x San Amour), liep wel in Lienen op het Duitse veulenkampioenschap. Het merrieveulen kreeg daar 8-en voor het type en de bouw en 9’s voor de beweging. Op de Rheinlandse (i.s.m. Hannover) veulenveiling in Wickrath wordt een Henkie x Lord Loxley geveild.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.