Ga naar hoofdinhoud

Henkie levert veilingveulens in Rheinland en Oldenburg

Henkie (v. Alexandro P) met Adelinde Cornelissen - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Dat Henkie (Alexandro P x Upperville) zelf moeiteloos de allerbeste dressuurcollega's van zijn jaargang kan bijbenen, heeft hij al vaak genoeg laten zien. Afgelopen weekend nog met een tweede (in de kwalificatie) en een 8ste plaats in de finale van de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Als vaderpaard wordt de volbloed Gelderse hengst nu ook bij onze Oostenburen met open armen ontvangen: zowel Rheinland als Oldenburg hebben een Henkie opgenomen in de veulenveilingcollectie. 

De door familie Hekkert gefokte Henkie werd begin 2017 goedgekeurd door het Oldenburger Verband, dat zelfs haar statuten aanpaste om een Gelderse hengst te kunnen keuren voor de dressuurpaardenfokkerij (ook met het oog op de bloedspreiding). De Duitse fokkers maakten daar gebruik van: eerder dit jaar liep een Henkie-hengstveulen naar toppunten in een kwalificatie voor het Duitse veulenkampioenschap  (waar hij overigens afwezig bleef).

Veilingveulens

Het voor de Oldenburger veulenveiling geselecteerde merrieveulen Heartbeat (Henkie x San Amour), liep wel in Lienen op het Duitse veulenkampioenschap. Het merrieveulen kreeg daar 8-en voor het type en de bouw en 9’s voor de beweging. Op de Rheinlandse (i.s.m. Hannover) veulenveiling in Wickrath wordt een Henkie x Lord Loxley geveild.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook