Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: Reservekampioenen van Vivaldi en Governor

Update
Cat.nr 28 (Governor x Fürst Heinrich)

Vier van de zes premiehengsten op de Mecklenburger hengstenkeuring in Redefin hebben een Nederlandse vader (Goldberg, Governor en twee keer Vivaldi), maar de kampioenstitel ging toch net aan de neus van de hengsten met een KWPN-vader voorbij. Governor leverde uit zijn eerste jaargang de tweede reservekampioen (cat.nr 28 mv. Fürst Heinrich), Vivaldi tekent voor het vaderschap van de eerste reservekampioen (cat.nr 39 uit Gesine v. Don Schufro). De kampioenstitel ging naar cat.nr 22 (Fürstenball x Sandro Hit). Een outsider: geen hengst met een Nederlandse vader en geen hengst uit het huis Schockemöhle. 

Over de 2e reservekampioen van Governor zei de Mecklenburger fokkerijleider Uwe Witt: “Deze hengst is zonder twijfel de meest correcte hengst die we gezien hebben en daarbij overtuigt hij in alle drie de gangen gelijk.” Over de tot reservekampioen gekroonde Vivaldi, door Schockemöhle gefokt uit Gesine (v. Don Schufro, grootmoeder van For Romance I en II) zei hij: “Een hengst met veel adel met een zeer goede draf en die ons ook in stap en galop kon overtuigen.”

Kampioen gekocht via telefoon

De kampioen, cat.nr 22 Fürstenball x Sandro Hit x Royal Dance, werd door springpaardenman Kai Gerken als veulen voor 10.000 euro gekocht via de telefoon op de Zuid-Duitse veulenveiling. Gerken was weggeblazen door de kwaliteit van het veulen toen hij hem kwam ophalen. Die kwaliteit zag ook de Mecklenburger keuringscommissie in hem, waarbij Witt sprak over een zeer complete hengst.

Nederlands feestje in Mecklenburg

Jaar na jaar neemt de kwaliteit op de Mecklenburger keuring toe. Of dat de 27 goedgekeurde dressuurhengsten (en slechts 6 niet-goedgekeurde hengsten) van deze keuring helemaal rechtvaardigt is een andere vraag, maar inflatie bij het goedkeuren van hengsten is bij alle stamboeken aan de orde. Opvallend is de rol van Nederlandse vaders: vier van de zes geprimeerde hengsten hebben een KWPN’er als vader met een hengst uit de eerste jaargang van Governor, een uit de eerste jaargang van Goldberg en twee Vivaldi‘s.

Drie keer Vivaldi, twee keer premie

Cat.nr 77 Vilando (Vitalis x Diamond Hit x Argentinus) presenteerde zich gisteren en vandaag zeer goed. Deze hengst was op de eerste online hengstenveiling van Paul Schockemöhle (PS Online Auction) de veilingtopper met een prijs van 56.000 euro. Als eigenaar van deze hengst wordt overigens Kasselmann genoemd in Mecklenburg, dus of hij verkocht is, is de vraag.

De tweede  geprimeerde Vivaldi is cat.nr 39, die ook uit Paul Schockemöhles stal komt. Hij werd door Schockemöhle gefokt uit Gesine (Don Schufro x Sandro x Gepard), de grootmoeder van For Romance I en II. Een derde goedgekeurde Vivaldi is cat.nr 40 (mv. Sir Donnerhall I x Don Schufro), ook gefokt en in eigendom van Paul Schockemöhle. Van Vivaldi’s zoon Vitalis werd er ook nog een hengst goedgekeurd. Een zwarte. Cat.nr 38 (mv. Lorentin I).

Vivaldi x Diamond Hit:

Vivaldi x Don Schufro:

Governor en Goldberg

Uit de eerste jaargang van Governor komt de koffievos cat.nr 28 (mv. Fürst Heinrich x Brentano II), die ook straks mag terugkomen voor de plaatsing van de premiehengsten. Nog een KWPN gefokte G-hengst, Goldberg (v. Amazing Star), die als veulen voor 70.000 euro werd verkocht aan dr. Axel en Sandra Schürner), heeft een premiehengst in Mecklenburg. Cat.nr 26 (mv. De Kooning). Goldberg kreeg ook cat.nr 27 (mv. Sir Donnerhall I) goedgekeurd.

Overige premiehengsten van Fürstenball en Danciano

Op de hengstenkeuring in Mecklenburg, waar Paul Schockemöhle verreweg de meeste hengsten aan de keuring heeft (waardoor alle hengsten ook kriskras door elkaar in de baan komen omdat Schockemöhle niet genoeg mensen ter plaatse heeft om al zijn hengsten achter elkaar te tonen), werden nog twee zonen van PS-hengsten geprimeerd. Het gaat om de door Schockemöhle zelf gefokte cat.nr 6 (Danciano x Fürst Romancier x Sir Donnerhall I)en cat.nr 22 (Fürstenball x Sandro Hit). Verder werden er nog twee zonen van Fürstenball goedgekeurd en ook de onlangs overleden De Niro heeft er – net zoals Vivaldi en Fürstenball – drie goedgekeurde hengsten bij.

Goedgekeurde hengsten

Cat.nr 1 (All at Once x Fleury)
Cat.nr 2 (Bernay x Colbert GTI)
Cat.nr 3 (Christ x Ron William)
Cat.nr 4 (Collier x Desperados)
Cat.nr 6 (Danciano x Fürst Romancier) Premiehengst
Cat.nr 8 (De Niro x Totilas)
Cat.nr 9 (De Niro x Sandro Hit)
Cat.nr 11 (Destano x Fidermark)
Cat.nr 12 (Diamond Hit x Don Schufro)
Cat.nr 13 (Escolar x Belissimo M)
Cat.nr 19 (Fürst Wilhelm x Sandro Hit)
Cat.nr 20 (Fürstenball x Sir Donnerhall I)
Cat.nr 21 (Fürstenball x Totilas)
Cat.nr 22 (Fürstenball x Sandro Hit) Kampioen
Cat.nr 25 (Fürsten-Look x Foundation
Cat.nr 26 (Goldberg x De Kooning) Premiehengst
Cat.nr 27 (Goldberg x Sir Donnerhall I)
Cat.nr 28 (Governor x Fürst Heinrich) 2e Reservekampioen
Cat.nr 31 (Millennium x Hofrat)
Cat.nr 32 (San Amour x Bordeaux)
Cat.nr 34 (Sezuan x Sir Donnerhall I)
Cat.nr 37 (Susu’s Boy x UB40)
Cat.nr 38 (Vitalis x Lorentin I)
Cat.nr 39 (Vivaldi x Don Schufro) 1e Reservekampioen
Cat.nr 40 (Vivaldi x Sir Donnerhall I)
Cat.nr 74 (De Niro x Sir Donnerhall I)
Cat.nr 77 (Vivaldi x Diamond Hit) Premiehengst 

Handige links

Klik hier voor de dressuurhengsten en hier voor de springhengsten
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de livestream op ClipMyHorse.tv
Klik hier voor het programma

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook